Николай Марков и излезлите от "Величие" с подкрепа за ИТН


Дата: 30/07, 20:19

Снимка Булфото, архив

Партия "Има такъв народ" получи съгласие за подкрепа от депутатите от разпадналата се група на "Величие" около бившия ѝ председател Николай Марков, ако се стигне до съставяне на управленска програма и гласуване на правителство с третия мандат, съобщава БГНЕС.

По това, което колегите от „Има такъв народ“ изложиха като техни приоритети, имаме припокриване по нашите основни големи теми, които бяха обект и на нашата предизборна кампания за този парламент, заяви Виктория Василева след срещата.

На въпроса постове в кои министерства ще искат, ако мандатът бъде реализиран, Василева отговори: „Така като ни гледате дали ще искаме министерства според вас? Като какви да искаме министерства? Даваме подкрепа за политики, не даваме подкрепа, за да участваме лично ние персонално във властта. Това, че някой тиражира точно обратни хипотези, да си ги защитават те с аргументи, които намерят за добре.“

В заключение Василева отново подчерта, че тя и колегите ѝ подкрепят политики, които са полезни за България и за българските граждани, а колко време ще останат в парламента, не е основната им тема.

Двете формации одобриха предложението на ИТН за ограничаване на правомощията на главния прокурор, неизпращането на български военнослужещи във военни конфликти, преразглеждане на Зелената сделка и запазването на базови енергийни мощности.  

Независимите депутати предложиха и срещнаха подкрепа за спешно изграждане на Единен център за управление на кризи към Министерство на отбраната, спиране на т.нар. "джендър пропаганда" и пълна забрана за изграждане на соларни паркове върху земеделски земи.

Според председателя на парламентарната група на ИТН Тошко Йорданов от получената подкрепа зависи дали евентуален редовен кабинет ще има пълен 4-годишен мандат или ограничен:

"Най-правилното е да има 4-годишен мандат. Ако има непреодолими различия между някои партии, но все пак има осъзнаване от някои партии, че от кризата, в която се намираме, трябва да започнем да излизаме, тогава може да се направи по-кратка програма в срок година или две, в която да се решат най-належащите неща, по които има консенсус. И тогава прозорецът може да бъде по-къс".


 



За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 

Зареждане на коментарите. Моля, изчакайте!



Спонсорирани връзки.



Димитър Главчев се похвали със снимка от връх Вихрен
Дата: 08/09, 23:03

Първата хип-хоп адаптация на класическата приказка на Луис Карол "Алиса в страната на чудесата"
Дата: 08/09, 23:00

Прогноза за времето през новата седмица
Дата: 08/09, 22:50

ВАС даде на ДПС-Доган срок до утре да представи пълномощно за оттеглената жалба
Дата: 08/09, 22:33

Най-тънкият сгъваем смартфон в света HONOR Magic V3 е наличен за предварителни поръчки от А1
Дата: 08/09, 22:30

Още новини
Спонсорирани връзки.

twitter Facebook
Нагоре Назад
Petel.bg © 2011 - 2024 | Пълна версия