Студенти по ветеринарна медицина от Стара Загора ще броят бездомните кучета


Дата: 07/10, 19:44

Снимка: Пиксабей

След две обявени от Община Стара Загора процедури за избор на преброители на безстопанствени кучета, вече са намерени двама желаещи. Това информира днес Пламен Йорданов, началник на отдел "Екология, озеленяване и гори“ в Община Стара Загора, предаде "Фокус".

Младежите са студенти от горните курсове по специалността "Ветеринарна медицина“ в Тракийския университет в Стара Загора. Те са представили необходимото уверение, че са студенти редовно обучение. Това са Галин Росенов Станилов и Петър Петров Каварджиев. Младежите ще извършат преброяването на територията на цялата община Стара Загора – град и 51 населени места.

Преброяването на бездомните четириноги е в изпълнение на Наредба № 4 от 1 февруари 2021 г. за прилагане на Националната програма за овладяване на популацията на безстопанствените кучета на територията на Република България и за процедури по нейното изпълнение, механизма на финансиране и отчетност. Тези действия също така са свързани и с Програмата за овладяване на популацията за безстопанствени кучета на територията на община Стара Загора.

"След приключване на работа данните от преброяването ще бъдат обработени и систематизирани по надлежния ред", увери Пламен Йорданов.

Необходимата информация е нужна за плануване на бъдещи мерки от страна на Община Стара Загора за овладяване на популацията на кучетата.


 


За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 

Зареждане на коментарите. Моля, изчакайте!



Спонсорирани връзки.



Какви отговори получиха земеделците на срещата с ресорния министър
Дата: 07/10, 21:19

Има решение при крампи
Дата: 07/10, 21:10

Състоянието на мъж в „Островът“ се влоши и го откараха в болница
Дата: 07/10, 21:01

Хороскоп за вторник 8 октомври: Три зодии обръщат хода на нещата
Дата: 07/10, 21:00

Катастрофа с двуетажен училищен автобус в Ирландия, има ранени
Дата: 07/10, 20:53

Още новини
Спонсорирани връзки.

twitter Facebook
Нагоре Назад
Petel.bg © 2011 - 2024 | Пълна версия