Касиер на Лидл получи 6 златни кюлчета за 700 хиляди лева от пенсионерка


Дата: 13/09, 21:45

Пиксабей

Служител на Lidl избягна на косъм затвора за измама на пенсионерка с £316 000 - около 700 хиляди лева във Великобритания.

Майкъл Саджид бе осъден, макар че не се призна за виновен до края.

Той бе обвинен, че се представил за служител от Службата за финансово разузнаване и пред 84-годишната жена, която му повярвала.

Той бе наказан с 300 часа неплатен труд.

Според решението на съда 38-годишният  Майкъл Саджид от Глазгоу е заблудил 84-годишна жена и я накарал да му изпрати златни кюлчета на стойност около 300 хиляди паунда през 2020 г.

38-годишният мъж отрече да е замесен и каза, че е работил в супермаркета, когато са били направени доставките на кюлчетата.


Саджид беше признат за виновен в шерифския съд в Глазгоу по обвинение съгласно Закона за приходите от престъпна дейност за участие с други лица в притежаването на „престъпна собственост“, описана като „златни кюлчета“ с тегло над един килограм на 10 юни 2020 г.


Бащата на четири деца първоначално беше изправен пред седем обвинения, но две бяха оттеглени по време на процеса, а за другите не бяха намерени достатъчо доказателства .

Освен това той беше осъден за това, че е позволил предишният му дом в Торнлибанк, Източен Ренфрушър, „да бъде използван за доставка“ на златото.

Измамата:

Той казал на жената, че банковата й сметка е разследвана за потенциално измамна покупка от Amazon. Вярвайки, че това лице е истинско, тя е инструктирана да прехвърли инвестициите си в друга сметка.

Впоследствие някой, който твърди, че е от екипа за измами на нейната банка, й се обажда, като я моли да закупи златни кюлчета от жена на остров Ман, за да помогне в случая с измамите. Купила два пъти по 3 кюлчета.

После й казали да ги прати на адреса на служителя на Лидл.

Пенсионерката изпратила няколко колета, но се усъмнила, когато била помолена да включи и сестра си, разбирайки, че нещо „не е както трябва“. 

Саджид направи тирада: „Не съм получил нищо, не съм такъв. Кажете на проклетото й семейство да се грижи за нея. Не съм ограбил стара жена. "

Съдът го задължи да върне златото на жената.


 


За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 

Зареждане на коментарите. Моля, изчакайте!



Спонсорирани връзки.



И днес много места във Варна и областта остават без ток
Дата: 18/09, 08:03

Северна Корея изстреля множество балистични ракети с малък обсег
Дата: 18/09, 07:55

Депутатите обсъждат Закона за насърчаване на инвестициите
Дата: 18/09, 07:52

Опашка от товарни автомобили от сутринта по някои гранични пунктове
Дата: 18/09, 07:50

Никол Станкулова обяви кога се връщат летните температури
Дата: 18/09, 07:45

Още новини
Спонсорирани връзки.

twitter Facebook
Нагоре Назад
Petel.bg © 2011 - 2024 | Пълна версия