Норвегия ограничава влизането на руски туристи


Дата: 23/05, 09:37

Пиксабей

Норвегия реши да ограничи влизането на руски туристи в страната. Решението идва като отговор на продължаващия конфликт в Украйна, подчертавайки ангажимента на Норвегия да застане до своите съюзници и партньори, предава News.bg.

Норвегия, член на НАТО, с граница простираща се близо 200 километра покрай Русия, първоначално въведе ограничения за руските туристически визи през 2022 г. Последните мерки са стъпка напред в усилията на страната да отговори на това, което смята за неоправдана агресия на Русия срещу Украйна.

Министърът на правосъдието Емили Енгер Мел подчерта, че този ход е в съответствие с позицията на Норвегия за подкрепа на нейните съюзници и партньори срещу действията на Русия в Украйна.

Тя заяви: „Решението за затягане на правилата за влизане е в съответствие с подхода на Норвегия за подкрепа на съюзници и партньори в отговор на незаконната агресивна война на Русия срещу Украйна“.

Съгласно новите правила руските граждани, пътуващи с цел туризъм или други несъществени причини, ще влизат по-трудно в Норвегия. Въпреки това, страната е предвидила някои изключения, като например посещения на близки роднини, пребиваващи в Норвегия.

Решението на Норвегия отразява нейната продължаваща подкрепа за Украйна и нейния ангажимент да поддържа международното право и ред. Чрез затягане на правилата за влизане на руски туристи, Норвегия изпраща ясно послание за солидарност с Украйна и нейните съюзници.



За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 

Зареждане на коментарите. Моля, изчакайте!



Спонсорирани връзки.



Комплекс “Ролбата – Наутилус”! Ние сме лятното забавление и морското изкушение на Варна!
Дата: 16/06, 06:30

Модерен медицински център отвори врати във Варна
Дата: 16/06, 04:50

Предимно слънчево в неделя
Дата: 16/06, 04:00

На 16 юни рожден ден има Симеон Сакскобургготски
Дата: 16/06, 03:00

Джорджа Мелони: ЕС няма да участва пряко в отпускането на заем за Украйна
Дата: 16/06, 02:38

Още новини
Спонсорирани връзки.

twitter Facebook
Нагоре Назад
Petel.bg © 2011 - 2024 | Пълна версия