Поругаха Мемориалния комплекс в Разград


Дата: 09/09, 15:28

Кадър БСП-Разград

Социалисти и граждани от Разград остро осъждат поругаването на Мемориалния комплекс, който днес осъмна в грозни надписи.„Делото на загиналите е важна част от нашата история и не заслужава такава гавра с паметта на хора, които са проявили воля, смелост и решителност да се изправят срещу властващата несправедливост в България преди 80 години.

„Делото на загиналите е важна част от нашата история и не заслужава такава гавра с паметта на хора, които са проявили воля, смелост и решителност да се изправят срещу властващата несправедливост в България преди 80 години. На тези хора дължим нашето ДНЕС. Никоя човешка памет не заслужава подобно грозно “уважение”“, посочват от Общинския съвет на БСП. От там заявяват, че поругаването на паметници е унижение за извършителите. „Те автоматично се превръщат в наследници на тези, които гонеха и избиваха своите сънародници, за да запазят човеконенавистната фашистка власт. Историята е една, без значение от нашите лични възприятия. Тя ще се помни и предава много след нас. Така е било, така е и така ще бъде“, пише още в съобщението, предаде nrd.bg.

Общинският съвет на БСП - Разград днес отбеляза юбилейната годишнина с поднасяне на цветя на Пантеона на безсмъртието в градския парк и преклонение пред паметта на загиналите антифашисти.



За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 

Зареждане на коментарите. Моля, изчакайте!



Спонсорирани връзки.



Игри и веселие във Втория традиционен дюлгерски събор на фирма Комфорт
Дата: 17/09, 07:00

Парламентът се събира извънредно днес
Дата: 17/09, 06:59

Стар български ритуал за Вяра, Надежда, Любов: Задължително се прави това
Дата: 17/09, 06:00

Проблемите с простатата не са присъда
Дата: 17/09, 05:40

Страхотна вест за всички с Андроид и Айфон: Връщат култова игра на цяло поколение
Дата: 17/09, 05:00

Още новини
Спонсорирани връзки.

twitter Facebook
Нагоре Назад
Petel.bg © 2011 - 2024 | Пълна версия