Какво е спирачен апарат?


Дата: 19/07, 22:02

Представлява механично автомобилно устройство, разположено върху главината на колелото. Предназначението на спирачния апарат е притискането на накладките върху дисковете, при нужда от спиране. Това е крайната точка, задействаща притискането на дисковете и намаляване инерцията на колата до нейното пълно спиране. Как се сваля, раздвижва и рециклира?

Как се сваля спирачен апарат

Свалянето може да е на заден или преден спирачен апарат, с нужния ремонтен комплект от инструменти. Процесът приблизително протича така:

Как се раздвижва спирачен апарат

С течение на времето, когато колата не е използвана дълго време, ръждата пречи на свободното движение на буталата на накладките и това блокира тяхната работа. При спиране автомобилът тегли в дадена посока и се получава задържане и отделяне на повече топлина.

Раздвижването се изразява в цялостното почистване на ръждата, смяната на съответните уплътнения и пръстени, поставяне на смазка и раздвижване на буталата. Подобно блокиране може да е предпоставка за повреда на различни други елементи от системата. Ето защо е важно цялостен преглед при смяна на накладки или дискове. След всеки ремонт се препоръчва и цялостно пребоядисване със специална боя, което ще доведе до добър външен вид.

Как се рециклират спирачни апарати

Според онлайн магазин Topcar, рециклирането е възможно за всички марки и модели обичайни и спортни тунинг автомобили. Състои се в подмяната на движещите се части, отстранявайки неизправните и поставяйки здрави. Това е възможно най-евтиният вариант за ремонт, от цялостната подмяна, тъй като корпусът не се износва. Редовното рециклиране ще гарантира правилната работа на системата за спиране на автомобила и безопасността ви на пътя. Същевременно, процесът не е скъп и може да спести много бъдещи главоболия.

 

*публикация



За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 

Зареждане на коментарите. Моля, изчакайте!



Спонсорирани връзки.



Какво ни трябва за създаването на модерно офисно пространство?
Дата: 29/03, 01:10

Гръцкото правителство оцеля при вот на недоверие
Дата: 29/03, 01:00

Тонове пластмаса се носят във водите на Дунав
Дата: 29/03, 00:41

5 съвета при избора на годежен пръстен
Дата: 29/03, 00:30

Над 160 продукта за Великден в Lidl
Дата: 29/03, 00:30

Още новини
Спонсорирани връзки.

twitter Facebook
Нагоре Назад
Petel.bg © 2011 - 2024 | Пълна версия