Колко струва преместването с кутии?


Дата: 24/07, 08:04

Определянето на бюджет е важна част от всяка една дейност. Това се отнася и за преместването с кутии. За да определите точна сума, то трябва да включите всичко. Може да ви се струва странно, но хамалските услуги се състоят и в преместването на кашони или кутии с различни вещи. Те също се калкулират и е важно да проучите колко струва за конкретната фирма, която сте си избрали. В следващите редове ще коментираме именно това.

Ако сте като повечето хора, най-вероятно кутии, които да можете да използвате при нужда. Това от своя страна налага да предвидите и цената за кашони. Много от хамалските фирми предлагат, така че се консултирайте с тази, която сте избрали по този въпрос, тъй като цените са различни.

Трябва да съобразите и теглото, за което са предназначени. Не си мислете, че ще можете да вземете малко кутии и да ги напълните, с цел да спестите средства или място. При претоварване на кашона може да счупите вещите в него или да затрудните значително работата на хамалина.

Ако пък ви се струва скъпо да използвате кашоните само веднъж, то можете да помислите и за кошчета. Те са направени от пластмаса  могат значително да ви улеснят при преместването, както и да ги използвате за други неща. Други разходи, които трябва да съобразите са опаковъчната хартия, която най-вероятно може да се наложи да използвате. Нейната цена зависи от вида ѝ – дали е бъбъл, дали е фолио или друг вид.

След като сте си направили ориентировъчна сметка за това, което ви очаква, то най-вероятно се питате и как може да спестите. Ето и няколко съвета за пестене на преместване с кашони:

Използвайте кутии, които вече имате

Най-вероятно сте си поръчвали неща от Амазон или други онлайн магазини. В този случай те са дошли при вас в кутия. Ако е здрава, то я използвайте, като само помислете за здраво затваряне, така че нещата да не се разместят.  Когато си купувате нещо, то се опитайте да запазите кутията му. Така винаги ще имате в резерв готова кутия, която да използвате.

Източник на безплатни кутии или с ниска такса

Ако нямате под ръка кашони, то можете да отидете до близкия магазин и да попитате дали имат. Разбира се, такива, които не им трябват. Ако имат, то ги помолете да ви ги дадат или ако искат да им платите – да е символична сума. Така или иначе тези кашони ще се изхвърлят, защо да не ги везете вие. Също така, ще намалите и разхода си към хамалската фирма.

Потърсете в социалните мрежи

Много хора пускат в социалните мрежи различни публикации за изкупуване на стари вещи и кашони. Ако напишете, че търсите, то несъмнено ще откриете правилния човек. Дори по-бързо отколкото сте си мислели. Повечето хора дори нямат намерение да се занимават с рециклиране и на драго сърце биха ви дали излишните си кашони.

Бъдете креативни с предметите у дома

Какво е общото между преместването и домакинските ви посуди

Можете да използвате всички шкафчета, тенджери и всичко останало, което има дъно, за да сложите нещата си в тях. Така или иначе те идват в дома ви, то защо да не ги използвате и за това. Така ще си спестите време и нерви. Само трябва да измислите как да ги затворите, така че при преместването от хамалите да не се разсипят или счупят.

Сравнете цените

Преди да пристъпите към покупка на кашони, то сравнете цени. Така ще можете да определите къде е по-изгодно да вземете кашони. На различни места цените се различават, така че проучете къде колко струва. Дори разликата да е минимална, то при големи количества ще се отрази положително на бюджета ви.

 

*публикация

 



За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 

Зареждане на коментарите. Моля, изчакайте!



Спонсорирани връзки.



Православните християни отбелязват Акатистна събота
Дата: 20/04, 07:49

На днешната дата в историята
Дата: 20/04, 07:36

Жълт код за обилни валежи в събота
Дата: 20/04, 07:25

Днес е изпита по химия в СУ
Дата: 20/04, 07:12

Какво трябва да знаете за застраховка "Автокаско"?
Дата: 20/04, 07:10

Още новини
Спонсорирани връзки.

twitter Facebook
Нагоре Назад
Petel.bg © 2011 - 2024 | Пълна версия