Над 5 милиона тона товари вече преминаха през кейовете на пристанищните терминали Варна-изток и Варна-запад от началото на 2022 г.


Дата: 25/07, 09:28

Към днешна дата през пристанищните терминали, оперирани от „Пристанище Варна“ ЕАД са преминали 5,023 млн. тона товари. Тези данни са факт още преди началото на зърнената кампания, което е показател за стабилен растеж на товарооборота на годишна база. Само към момента пристанището е обработило с 33 % повече товари спрямо предходната година, като пристанищен терминал Варна-изток е с ръст от 150%.

Обработените зърнени товари през двата терминала от началото на годината са близо 1 милион тона. Складовете на пристанището са на максималния си капацитет и се търсят възможности за бързо стартиране на инвестиции в складова инфраструктура на три етапа – до 1 година, до 2 години и до 3 години, с което капацитета на терминалните складови стопанства да нарастне с над 120 000 куб. м. вместимост. Очакваният общ ефект за пристанището ще е увеличение на товарооборота с над 1 млн. тона.

Към момента се наблюдават и увеличени обработени обеми от различни енергийни ресурси – въглища и кокс, което затруднява и тяхното складиране поради бавна експедиция и реализация.

За да удовлетвори изискванията на своите клиенти и за да осигури необходимите товарни норми, дружеството увеличава и човешкия си ресурс в експлоатационните си отдели. Паралелно с това се оптимизират административните структури и стартират процеси по закупуване на различни видове механизация с цел попълване и подмяна на съществуващата техника. Ръководството е в непрекъснат процес от срещи с клиенти, синдикални организации и работници, за да се информира максимално по различните казуси, част от работния процес и във връзка с оптимизация на процесите, подобряване на качеството на предлаганите услуги и за изпълнение на стопанската и социалната политика на дружеството.

*публикация

 



За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 

Зареждане на коментарите. Моля, изчакайте!



Спонсорирани връзки.



Единствената солна капсула във Варна е в Холистичен център Body Mind Spirit. Помага за дихателни проблеми, алергии и др.
Дата: 25/04, 04:40

Облаци и по-ниски температури в четвъртък
Дата: 25/04, 04:00

Нов проект! Комплекс от 4 къщи в м-ст Траката във Варна
Дата: 25/04, 03:10

За първи път в Европа А1 демонстрира на живо непрекъсваеми 5G и роуминг услуги на границата с Гърция
Дата: 25/04, 03:10

Кои са изследванията за коклюш и къде да ги направим?
Дата: 25/04, 03:00

Още новини
Спонсорирани връзки.

twitter Facebook
Нагоре Назад
Petel.bg © 2011 - 2024 | Пълна версия