Мъск с подробности за сделката с Twitter


Дата: 07/08, 03:25

Снимка Pixabay

Американският бизнесмен Илън Мъск заяви, че може да поднови сделката за придобиване на Twitter, ако компанията демонстрира как се потвърждава автентичността на акаунтите в социалната мрежа, предадоха световните медии.

"Ако Twitter просто говори за метода си за вземане на проби от 100 акаунта и покаже как са удостоверени, тогава сделката ще бъде сключена при първоначалните условия", написа той в Twitter в събота.

Преди това Мъск каза, че ще провери автентичността на 100 произволно избрани акаунта в социалните медии. През април ръководителите на Twitter съобщиха, че Мъск е предложил да придобие социалната мрежа за $44 милиарди. През май предприемачът заяви, че се опитва да получи информация, която да потвърди, че фалшивите акаунти и тези, използвани за масово изпращане на рекламни съобщения, съставляват по-малко от 5% от общия им брой в Twitter, пише БГНЕС.

В началото на юли адвокатите на Мъск уведомиха компанията, че предприемачът отказва да купи социалната мрежа, тъй като компанията не е изпълнила редица задължения, които са предвидени в споразумението, включително не предоставя пълна информация за дела на фалшивите акаунти и акаунти, използвани за масова поща. На 12 юли Twitter заведе дело, ответници по случая са предприемачът и неговата компания X Holdings. Съд в Делауеър насрочи изслушване през октомври за отказ на предприемач да завърши сделка за закупуване на Twitter. На 29 юли Илон Мъск подаде насрещен иск срещу компанията.



За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 

Зареждане на коментарите. Моля, изчакайте!



Спонсорирани връзки.



Ето кой и къде може да получи безплатен тест за коклюш
Дата: 25/04, 07:39

Миньори и енергетици: Това може да е последният ни мирен протест
Дата: 25/04, 07:36

НС гласува на второ четене промените в Закона за енергетиката
Дата: 25/04, 07:20

Кои са изследванията за коклюш и къде да ги направим?
Дата: 25/04, 07:20

Нов проект! Комплекс от 4 къщи в м-ст Траката във Варна
Дата: 25/04, 07:20

Още новини
Спонсорирани връзки.

twitter Facebook
Нагоре Назад
Petel.bg © 2011 - 2024 | Пълна версия