Тази китна община изпревари София по ново строителство и прираст на населението


Дата: 07/05, 16:22

Кадър Гострипър, Уикипедия 

Лидерите в бизнеса и местната власт, допринасяща за развитието на регионите ще бъдат отличени от десетото юбилейно издание на Balkan Business Awards. Церемонията ще се състои на тази вечер - 07.05.2024 г. в 5-звездния Hyatt Regency Sofia, .

Финалист за златните статуетки е малката община "Родопи“ - една от най-динамично развиващите се в страната. По статистиката на НСИ тя е на първо място по механичен прираст на населението през последните четири години. В Община "Родопи“ се издават над 900 разрешителни за строеж на нови жилищни сгради за година, а населението е нараснало с над 10% през последните 10 години.

Така по разрешителни за строеж "Родопи“ се нарежда на второ място по ново строителство след Столична община и на първо място по глава на населението.

Община "Родопи“ обхваща 21 села, като всяко от които е съхранило спомени от далечното минало под формата на ценни археологически находки и паметници, предания и легенди, пазени и предавани от човек на човек.

Някои са познати далеч извън общината и областта и с атрактивната среда за бизнес и туризъм. Крумово с международното летище, Марково - известно като пловдивския Бевърли Хилс, Цалапица - най-многолюдното село, където се намират единствените френско-български разсадници за овошки, рози и тополи, а Белащица с действащ девически манастир "Свети Георги Победоносец“.

Община "Родопи" paзпoлaгa c вcичĸи пpeдпocтaвĸи дa зaщити пoзициитe cи ĸaтo peгиoн c виcoĸa cтeпeн нa paзвитиe. На нейна територия има няĸoлĸo пepcпeĸтивни зони, ĸъдeтo би мoглa дa ce oфopми индycтpиaлнa зoнa: Зона Крумово с летище "Пловдив", индустриален парк "Родопи", разположен на територия от над 5 хиляди декара, село Златитрап, в което се намира единственият трансмодален терминал в страната и зона Цалапица с основна връзка към АМ "Тракия".

Всичко това като визия за развитие е залегнало в стратегията за развитие на общината. Обособяването на индустриални зони ще бъде включено в Общия устройствен план на общината, а за изработването му вече тече процедура. Документът залага основните параметри за развитие на "Родопи" в следващите години.

С други думи - селата в Родопската яка да се превърнат в уютни места за живеене, а тези в равнината да предоставят терени за индустриални и логистични паркове, като това да не пречи на изграждането на нови жилищни сгради, да се развива малкия и среден бизнес и да се отварят обекти от туристическата инфраструктура.



За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 

Зареждане на коментарите. Моля, изчакайте!



Спонсорирани връзки.



Убитият от БМВ пешеходец във Варна е бил на тротоара, а не на пътя
Дата: 19/05, 19:32

Той направи направи последното интервю с Тодор Живков във "Всяка неделя" и проговори за Кеворкян
Дата: 19/05, 19:20

Милица Гладнишка: Станах сервитьорка и спасих кариерата си
Дата: 19/05, 19:14

Пешеходец е загинал, пометен от 27-годишен с БМВ на дом "Младост" във Варна
Дата: 19/05, 18:592 Коментара

Леден душ за абитуриентските балове около 24 май обяви НИМХ
Дата: 19/05, 18:54

Още новини
Спонсорирани връзки.

twitter Facebook
Нагоре Назад
Petel.bg © 2011 - 2024 | Пълна версия