Брендо може да се пенсионира, посочи разследващ журналист


Дата: 07/07, 18:00

Кадър БТВ

У нас и стените на затвора помагат. Това каза в предаването „120 минути“ разследващият журналист Надя Чолакова за появата на Ивелин Банев-Брендо пред вратите на затвора в края на юни.

„Брендо е много повече от кокаинов крал. Той успява да оцелее при всякакви условия, докато неговите партньори отдавна са мъртви“, посочи разследващата журналистка.

Относно така нареченото му самозадържане тя каза: „Аз се изненадах най-вече от това, че правосъдната ни система и МВР бяха изненадана от появата на Брендо пред затвора. Все пак Ивелин Банев три или пет пъти е подавал молба, че иска да си излежи присъдата в България. Какво точно ги изненада?! Да не говорим за това, че има сведения, че той е бил в България. Защо тогава го издирваха в чужбина?!“.

Надя Чолакова е категорична, че Ивелин Банев-Брендо е в много силни позиции в България, защото държи елита у нас с чувствителна за тях информация. Според нея няколко партийни лидери, висши полицаи и магистрати трябва да се притесняват.

„От една страна ако нещо не е наред, той може да реши да проговори, но от друга – ако реши проговори, могат да подходят към него като към Васил Божков. Но така или иначе – човек с неговите средства и възможности спокойно може да се пенсионира“, поясни тя.

Надя Чолакова обясни, че той практически няма как да избяга от присъдите си, ето защо рано или късно е трябвало да влезе в затвора.

„Твърди се също така, че той от четири години не се занимава с кокаин – след зрелищния арест в Украйна. От този момент нататък той си реорганизира легалния бизнес“, посочи още тя.

Разследващата журналистка посочи още, че заради самопризнания в Италия присъдата му е намалена от 30 години на 20 години.



За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 

Зареждане на коментарите. Моля, изчакайте!



Спонсорирани връзки.



Тръмп обяви сенатор Джей Ди Ванс за своя кандидат за вицепрезидент
Дата: 15/07, 23:41

Средната брутна почасова заплата у нас е над 10 лева
Дата: 15/07, 23:29

Обсъждат се промени: Без книжка, ако имаш пет фиша за 12 месеца
Дата: 15/07, 23:12

Седмица на Пералнята в „Интермаркет” - 15% Отстъпкa на всички перални и сушилни
Дата: 15/07, 23:10

45 градуса измериха в Силистра
Дата: 15/07, 23:00

Още новини
Спонсорирани връзки.

twitter Facebook
Нагоре Назад
Petel.bg © 2011 - 2024 | Пълна версия