България изгуби обичана учителка


Дата: 06/10, 21:33

Пиксабей

Ани Русева вече е в свят без болка

Русенската образователна общност е потопена в скръб след загубата на уважаван педагог. Социалната мрежа на Средно училище с преподаване на езици "Св. Константин-Кирил Философ" - Русе (СУЕЕ - Русе) се превърна в платформа за споделяне на тъжната вест за кончината на Ани Русева, дългогодишен учител и обичан колега, предаде Дунав мост.

В емоционално съобщение, публикувано на официалната страница на училището, се казва: "С много тъга съобщаваме, че си отиде Ани Русева, наш колега и прекрасен човек."

Загубата на госпожа Русева оставя дълбока празнина в сърцата на нейните колеги, ученици и цялата училищна общност. Приносът ѝ към образованието и топлото ѝ присъствие ще бъдат дълго помнени от всички, които са имали привилегията да я познават и работят с нея.

Поклонението пред паметта на Ани Русева ще се състои в понеделник от 12:30 часа на гробището в квартал "Чародейка". Очаква се много колеги, ученици и приятели да се съберат, за да отдадат последна почит на обичания педагог.

Кончината на госпожа Русева е не само загуба за СУЕЕ - Русе, но и за цялата образователна система в града. Нейната отдаденост към професията и топлото ѝ отношение към учениците я превърнаха в истински стожер на знанието и човешките ценности.

В този труден момент, училищната общност се обединява в скръбта си, споделяйки спомени и изразявайки съболезнования към семейството и близките на Ани Русева:

"Светъл път, г-жо Русева! Прекрасен, всеотдаен и лъчезарен човек бяхте! Винаги ще ви помним и ще ви носим в сърцата си! Съболезнования на семейството."

"Скъпа ми приятелко! Мила моя Ани! Много се бори и много страда. Сега си в свят без болка и стенания. Но сигурна бъди, че ти в сърцата ни живееш, до сетния ни дъх. Обичам те, сестричке! И сега, кой ще ми казва да вдигна глава и да се боря, защото няма по-силна от мен! Кой...."

Нейното наследство ще продължи да живее чрез стотиците ученици, чиито живот е докоснала и вдъхновила през годините.


 


За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 

Зареждане на коментарите. Моля, изчакайте!



Спонсорирани връзки.



Илиана Раева пред БНТ: Четири от момичетата в ансамбъла се отказват. Няма път назад за Елвира Краснобаева
Дата: 07/10, 00:15

19-годишна полицайка е убита, а други 10 са ранени при стрелба в Южен Израел
Дата: 07/10, 00:02

Има решение при крампи
Дата: 07/10, 00:00

Пред 185 000 свидетели: Влогър катастрофира, докато е на живо в мрежата
Дата: 06/10, 23:49

Карлос Алкарас продължава напред на "Мастърс"-а в Шанхай
Дата: 06/10, 23:34

Още новини
Спонсорирани връзки.

twitter Facebook
Нагоре Назад
Petel.bg © 2011 - 2024 | Пълна версия