Добри Божилов: Нямах идея да ставам милиардер


Дата: 07/07, 19:31

Кадър Нова тв

“Идеята ми не беше да ставам милиардер, а да създам валута на българите. Но инициативата се провали, защото се оказва, че не можем да работим заедно”, сподели той

Съединените щати обявиха 5милиона долара награда за информация за криптокралицата Ружа Игнатова. Според Добри Божилов - автор на исторически романи, но и създател на българската крипто-валута левкойн - криптото е странна технология, едни забогатяват, а други влизат в затвора, правейки едно и също. В "Историите на Мария Йотова" по NOVA той разказа, че не е спечелил от криповалутата, но не е извирван престъпник като Ружа Игнатова.

Създаването на левкойн беше проект през 2018 година, посочи Божилов. По това време в света буквално изригна вълна, навсякъде започнаха да се появяват криповалути, българската започна да трупа популярност, няколко хиляди души се включиха за броени дни да копаят левкойн, допълни той. 

 

Експертът посочи, че не е изкарал пари от българската валута, тъй като не е искал да я продава на ранен етап. “Казах, че първо трябва да копаем няколко години, левкойн да се разпространи, хората да започнат да си го разменят и тогава да започнем да търгуваме помежду си”, допълни той и посочи, че не е вземал пари за българската криповалута. 

 

Божилов каза, че е създал левкойн от патриотични подбуди. Той разказа, че е направил визията по подобие на първите сечени златни монети, които са от времето на цар Иван Асен II. 

 

“Идеята ми не беше да ставам милиардер, а да създам валута на българите. Но инициативата се провали, защото се оказва, че не можем да работим заедно”, продължи той. 

 

Божилов смята, че ако проектът е бил успешен, днес е щял да бъде много богат. Той допълни, че причината да се откаже е точно, че не е искал да се занимава с измами. 

 

“Ружа Игнатова неправилно се нарича крипокралица, в нейния проект няма крипо. Тя пропагандира, че ще създава криптовалута, с цел да продава самата валута и различните курсове, но и до ден днешен няма блокчейн”, обясни експертът. 



За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 

Зареждане на коментарите. Моля, изчакайте!



Спонсорирани връзки.



Байдън: Беше грешка да кажа "на прицел" по адрес на Тръмп
Дата: 16/07, 02:00

Надал: Испания беше най-добрият отбор на Европейското
Дата: 16/07, 01:43

Белгия разследва евродепутат по съмнения в злоупотреба с европейски средства
Дата: 16/07, 01:25

Седмица на Пералнята в „Интермаркет” - 15% Отстъпкa на всички перални и сушилни
Дата: 16/07, 01:20

Експерт: Насаждения отпреди 40-60 години се превръщат в барутни погреби
Дата: 16/07, 01:03

Още новини
Спонсорирани връзки.

twitter Facebook
Нагоре Назад
Petel.bg © 2011 - 2024 | Пълна версия