Митничарите се хванаха за главите от гледката в контейнер в пристанище в Бургас


Дата: 04/05, 10:55

Кадър Агенция Митници

Контрабандно оборудване и обзавеждане за яхта задържаха митнически служители от Пристанище Бургас. Стоките са открити в тайници на два контейнера, пристигащи от Китай за получател в България, съобщиха от агенция "Митници".

Случаят е в рамките на операцията по противодействие на контрабандата на смесените екипи от четири институции – Агенция „Митници", ГД „Гранична полиция", ГД „Борба с организираната престъпност" и Национална агенция за приходите.

На 1 май 2024 г., на МП Пристанище Бургас, митнически служители селектират за първичен контрол няколко контейнера, пристигащи от Китай. При пролъчването с рентген на два от тях са набелязани съмнителни зони и митническите служители пристъпват към щателна митническа проверка.

При единия от контейнерите е установено двойно дъно, а при другия - тайник в страницата. В тях митническите служители открили шест палета и три бидона, пълни с различни стоки. Установено е, че укритите стоки наброяват 2053 артикула от 144 различни вида.

Наред с битови стоки като чинии, прибори и друга посуда, малки домакински електроуреди, столове, пуфове, чадъри за слънце и други, са намерени и различни артикули, представляващи механично и електронно оборудване за яхта, различни специализирани измервателни прибори и инструменти.

По първоначални данни стойността на откритите контрабандни стоки, сред които преобладава яхтеното оборудване, е над 100 000 лева. Работата по случая продължава.



Зареждане на коментарите. Моля, изчакайте!



Спонсорирани връзки.



Отиде си легенда от Холивуд
Дата: 18/05, 10:56

От Космоса до домашната аптека – уникални български пробиотици
Дата: 18/05, 10:50

Третото издание на DigitalK&A1 Awards отличи топ 3 на технологичните бизнес иновации на 2023 г.
Дата: 18/05, 10:35

Един загинал и 19 ранени в тежки катастрофи през изминалия ден
Дата: 18/05, 10:33

Рециклират старите бюлетини и ги превръщат в тоалетна хартия
Дата: 18/05, 10:19

Още новини
Спонсорирани връзки.

twitter Facebook
Нагоре Назад
Petel.bg © 2011 - 2024 | Пълна версия