Пеевски подкрепи борбата срещу „все по-наглата хибридна агресия на Русия”


Дата: 04/09, 17:20

снимка Булфото

Председателят на ПГ на ДПС Делян Пеевски подкрепя позицията на Атлантическия съвет на България, откъдето призоваха премиера Димитър Главчев за категорична позиция по отношение на „все по-наглата хибридна агресия на Русия”, съобщиха от пресцентъра на ДПС.

В свое писмо днес организацията обръща внимание на инцидент от 29 август, когато българската гражданка Александра Милева е арестувана за изразяване на гражданска позиция пред Руския „културно-информационен” център. Впоследствие съдът определи ареста като незаконен, което според АСБ поставя под въпрос действията на МВР и тяхната възможна зависимост от проруските сили, припомня в позицията си Пеевски.

По думите му така АСБ предупреждава за хибридни събития, организирани от проруски организации в България, като пример се посочва мероприятие в София на 1-2 юни, подкрепено от редица „български” структури и посолството на Русия. Според АСБ тези събития имат за цел да пропагандират руския имперски наратив и да събират информация за потенциални сътрудници.

ДПС, чрез своя председател Делян Пеевски, напомня препоръките от страна на Съвета към правителството, включително затваряне на Руския „културно-информационен” център и „Дом на Москва” в София, както и отнемане на Санаторно-оздравителен комплекс „Камчия”. Настоява се също така за продължаване на демонтажа на съветския монумент в София и за намаляване на броя на руските дипломати в България до нивото на българското представителство в Москва.

АСБ изразява опасения, че пасивността на българските институции може да доведе до сериозна заплаха за свободата и независимостта на страната и настоява за решителни действия за защита на българските национални интереси, предаде Нова тв.



За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 

Зареждане на коментарите. Моля, изчакайте!



Спонсорирани връзки.



Две години без жертви след поставянето на разделителни колчета на Кресненското дефиле
Дата: 15/09, 22:16

С нови таблети, раници, тетрадки и помагала от А1 270 деца от приемни семейства започнаха новата учебна година
Дата: 15/09, 22:00

Доц. Лозанов: Единствено нашата безпаметност заплашва българската идентичност
Дата: 15/09, 21:53

Кошмар в Румъния! Потопът взе шест жертви, а един човек изчезна
Дата: 15/09, 21:40

Пращат черната кутия на разбилия се L-39 "Албатрос" в Чехия
Дата: 15/09, 21:22

Още новини
Спонсорирани връзки.

twitter Facebook
Нагоре Назад
Petel.bg © 2011 - 2024 | Пълна версия