Петна по дивана? Какво почистване ще свърши работа?


Дата: 28/03, 21:47

Петна по дивана, може да се появят по всяко време на годината и няма, никакъв смисъл да чакате до пролетното почистване за да ги отстраните. Принципно, колкото по-бързо пристъпите към пране на меката мебел, толкова по-голям е шанса, петната да бъдат премахнати.

Замислете се. Ако тръбата на водата вкъщи се спука, със сигурност няма да чакате лятото, защото тогава е удачно да се прявят ремонти... Същото е с петната по дивана и тяхното почистване, твърдят експертите от Мебеле ЕООД. Ето няколко съвета за това, какво почистване ще свърши работа, ако бутнете кафето си върху дивана.

На първо място трябва да запомните, че изпадането в паника е лош помощник, точно толко, колкото опитите за „премахване“ на петното с подръчни средства. И въпреки, че почистването на мека мебел в домашни условия, може да доведе до сериозни проблеми, ако следвате препоръките на професионалистите, може нещата да минат благополучно.

След образуването на петно, е важно да попиете течността с нещо, което след това може да изхвърлите. Вземете кухненска хартия и попийте течността от дивана, натискайки повъхността на дамаската, но не прекалено силно. Със същия успех, може да попиете с хавлиена кърпа, стига да сте сигурни, че след това може да я изперете.

Ако решите сами да изперете дивана, запомнете, че в повечето препарати за почистване на тапицерии, има високо съдържание на избелващи вещества. Това обикновено налага тестването на препарата върху дамаската и това, как тя реагира, върху някое по-скрито място на дивана. На пример, ниско долу на гърба му. Никога не използвайте почистващ препарат в концентриран вид. Дозирайте препарата с вода, според препоръката на производителя и неговите инструкции.

Добра идея е след третирането с препарат, да „извлечете“ петното с прахосмукачка, която може да смуче вода (водосмукачка). В противен случай рискувате разтворената мръсотия да потъне на долу в дивана, а третираното петно да стане още по-голямо.

Не търкайте петното с четки чието влакно е прекалено твърдо и грубо. Съществуват дамаски, които въобще не подлежат на почистване, чрез механично третиране, още повече с подобни четки. За, това обаче няма лесен начин за проверка.

Почистването, което ще ви свърши най-добра работа е, пране на мека мебел от фирма за професионално почистване. Фирмите, които се занимават с решаването на подобни проблеми, обикновено разполагат с професионална почистваща техника и набор от специализирани препарати за отстраняване на всякакви петна, от всякакви тапицерии.

Друг ключов момент е, че в повечето такива фирми работят хора с много сериозни знания и опит, за това, как се реагира в подобни ситуации. По-добре им се доверете, още преди да сте си похарчили парите, за покупка на почистващи препарати от близкия супер. Освен всичко има вероятност „хубавият препарат“ от супера, да не ви свърши работа, а в най-лошия случай, да повреди тапицерията на дивана ви безвъзвратно...

 

*публикация



За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 

Зареждане на коментарите. Моля, изчакайте!



Спонсорирани връзки.



Фалшиви български документи са открити при разбиването на мрежа за трафик на мигранти в Гърция
Дата: 28/04, 01:33

Изпреварващо решение за спестяванията от Алианц Банк
Дата: 28/04, 01:20

Нови преговори за примирие в Газа ще се проведат в Рияд и Тел Авив
Дата: 28/04, 01:10

Зеленски: Русия атакува газови съоръжения, които осигуряват доставките за ЕС
Дата: 28/04, 00:46

Разград с богата културна програма през май: Великденски заек на Велики четвъртък, Чакърдъкова в Деня на буквите, а абитуриентите – по червена пътека
Дата: 28/04, 00:40

Още новини
Спонсорирани връзки.

twitter Facebook
Нагоре Назад
Petel.bg © 2011 - 2024 | Пълна версия