Нови 32 полетни връзки седмично ще свързват Германия с летищата във Варна и Бургас


Дата: 20/08, 14:03

Пиксабей

Подписан е договорът за тригодишно сътрудничество между SunExpress, съвместно дружество на Lufthansa и Turkish Airlines, и Electra Airways за полетна програма между Германия и България. С 32 полетни връзки седмично от седем германски летища (Кьолн, Дюселдорф, Франкфурт/Майн, Хановер, Лайпциг, Мюнхен и Щутгарт), полетната програма значително ще подобри свързаността на летищата в Бургас и Варна, част от „Фрапорт Туин Стар Еърпорт Мениджмънт“ АД. Това сериозно ще увеличи потока от немски туристи към Българското Черноморие, пише Морето.

По време на най-значимото туристическо изложение в света ITB-Berlin, провело се по-рано през годината, за първи път бе анонсирано партньорството с фокус върху летните месеци през 2025, 2026 и 2027 г.!

Полетите ще бъдат осъществявани от Electra Airways, а търговското планиране, продажби, дистрибуция и маркетинг ще се осъществяват от SunExpress. Първоначално полетите ще могат да се резервират чрез реномирани туроператори и туристически агенции. Скоро ще последва опция за резервация на места и чрез уебсайта на SunExpress. Първият полет е планиран за края на май 2025 г.!

През първата година - 2025 г., два самолета Airbus A320 ще извършват полетите, като единият ще бъде базиран на Летище Бургас, а другият на Летище Варна. През 2026 г. броят им ще бъде удвоен до четири базирани самолета и допълнително увеличен до общо седем самолета през 2027 г., в зависимост от търсенето. Това е важна стъпка към възстановяването и ръста на туристическия поток от Германия към България. SunExpress има доказан опит в успешното развитие на потенциала на туристически дестинации, както за Турската Ривиера, така и като партньор на Air Cairo за египетския пазар.



За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 

Зареждане на коментарите. Моля, изчакайте!



Спонсорирани връзки.



Съдбовни часове: Блинкън в Киев, решават за удари с ракети с голям обсег в Русия
Дата: 12/09, 10:58

От днес във Варна: Аварийно премахват сухите и опасни клони на площадки в детски градини и училища
Дата: 12/09, 10:541 Коментар

Костадинов: Ние имаме идеология
Дата: 12/09, 10:53

Не взимайте бърз кредит за първия учебен ден, предупреди експерт
Дата: 12/09, 10:48

Мина през ада и сега се учи да прави няколко крачки
Дата: 12/09, 10:42

Още новини
Спонсорирани връзки.

twitter Facebook
Нагоре Назад
Petel.bg © 2011 - 2024 | Пълна версия