Асен Василев говори за дело срещу "Газпром експорт": Страната ни всеки ден подаваше заявките си, но природен газ така и не е получаван


Дата: 09/08, 20:52

Снимка Булфото, архив

Асен Василев заговори за дело срещу "Газпром експорт": Бившият финансов министър Асен Василев определи шансовете на България да спечели арбитражно дело срещу "Газпром експорт" като "много добри". Пред Би Ти Ви той уточни, че страната ни всеки ден е подавала заявките си, но природен газ така и не е бил получаван след спирането му през април.

"В края на годината, когато изтече договорът за доставка на газ, ще можем да преведем арбитражните си искания", уточни Василев.

Той добави, че за първите два танкера с втечнен газ е осигурен слот за разтоварване. По думите му гръцкият външен министър е казал, че ако България поиска, ще бъдат подсигурени слотове и за останалите танкери. Според Василев обаче е нужна бърза реакция от страна на служебното правителство, за да не бъдат заети слотовете.

Бившият финансов министър отрече България да се е сдобивала с руски газ чрез посредници. Подобно твърдение направи преди дни лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов. Василев призова бившият премиер да извади всички документи, които има и които показват подобно нещо. Той оправда и масовата смяна на ръководители в администрацията, като заяви, че всеки министър иска да работи със свой собствен екип.



За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 

Зареждане на коментарите. Моля, изчакайте!



Спонсорирани връзки.



Ивет Лалова роди
Дата: 24/04, 22:59

РСМ вероятно ще избере президент на балотаж
Дата: 24/04, 22:50

Нов проект! Комплекс от 4 къщи в м-ст Траката във Варна
Дата: 24/04, 22:50

За първи път в Европа А1 демонстрира на живо непрекъсваеми 5G и роуминг услуги на границата с Гърция
Дата: 24/04, 22:50

Ново реактивно гориво подкарва простатата
Дата: 24/04, 22:40

Още новини
Спонсорирани връзки.

twitter Facebook
Нагоре Назад
Petel.bg © 2011 - 2024 | Пълна версия