Преди евровота: Българинът повече с мисъл за джоба, не за геополитика


Дата: 19/04, 15:52

Снимка Pixabay

Едва 50% са българските граждани, които ще гласуват на предстоящите избори за Европейски парламент, показват данните от последното проучване на "Евробарометър".

"Избирайки нашите представители в ЕП, определяме накъде ще тръгне ЕС в следващите 5 години", коментира ръководителят на бюрото на ЕП в София Теодор Стойчев в "България сутрин".

Данните на "Евробарометър" показват, че огромна част от останалите европейски граждани посочват геополитическата обстановка като най-важен фактор да се гласува на евроизборите.

"Докато в България осъзнаването на важността на геополитическата ситуация е по-слабо. Основно искаме от ЕС да подобри живота на всички български граждани. Хората основно очакват и мир - основата в създаването на ЕС. Надявам се в България да започнем да мислим малко по-глобално за предизвикателствата пред нас. Цялостното осъзнаване на геополитическата обстановка е по-слабо в българските граждани", каза още Стойчев за Bulgaria ON AIR.

По думите му сред най-важните теми са икономическият растеж в ЕС и как се напредва по зелената сделка и дигитализацията. Изкуственият интелект ще бъде важна тема в ЕС - как той регулира AI.

"Младите приемат членството ни в ЕС за даденост, не е толкова осъзнато. Целият техен съзнателен живот е минал в ЕС. На тях да им обясняваш за опашки за визи и трудности да учиш в чужди университети е нещо абсолютно неразбираемо. Осъзнават добре ползите, но смятат всичко това за даденост и не го свързват задължително с участие на избори. България има огромна полза от членството в ЕС. Получаваме много повече от това, което даваме като вноска", подчерта Стойчев.


 



За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 

Зареждане на коментарите. Моля, изчакайте!



Спонсорирани връзки.



Леверкузен постигна важен успех срещу Рома
Дата: 03/05, 01:05

Олимпиакос постави на колене Астън Вила
Дата: 03/05, 00:46

Мъж измина 200 км, за да вземе инвалидната си количка
Дата: 03/05, 00:35

3 май - Световен ден на свободата на печата
Дата: 03/05, 00:14

Какво включват стандартното и разширеното изследване на кръв в лаборатория „ЛИНА”?
Дата: 03/05, 00:10

Още новини
Спонсорирани връзки.

twitter Facebook
Нагоре Назад
Petel.bg © 2011 - 2024 | Пълна версия