Каракачанов за изборите в РСМ: Стево Пендаровски си отива


Дата: 29/04, 18:17

Кадър бТВ

Известен наш политик и бивш министър обяви кой ще е следващия президент на Република Северна Македония.

Нищо не може да се промени, защото на първия тур излезе Гордана Силяновска-Давкова с малко над 40%, а вторият е досегашният президент Стево Пендаровски. Дори да съберем албанския вот, пак няма шанс. Явно този президент си отива. Това заяви Красимир Каракачанов, лидер на ВМРО, в ефира на бТВ.

„Пендаровски дойде по времето на Заев и бе един от хората, пледиращи за подобряване на отношенията с Българи. Той обаче стана най-големия българомразец. Всяко нещо, което не могат да свършат, го обясняват с България и обвиняват нас. В РСМ и двамата кандидати за президенти изграждаха кампанията си на антибългарска основа. Това в Македония е практика още от времето на комунистическа Югославия. Българите в Македония бяха преследвани, убивани, вкарвани в затворите. Сега е същото, само дето не ги убиват”, коментира той.

По думите му сблъсъкът в РСМ е жестока битка за власт и за парите, които могат да се откраднат от властта, пише novini.bg.

„България няма ясна позиция в последните три години. С изключение на президента Румен Радев, който държи на приемственост в политиката, виждаме, че правителствата на сглобката и първото правителство на Петков извършиха национално предателство. Няма защо да търсим малцинство в Македония. Ние искаме простички европейски неща да станат – да се спре преследването на българите, да спре езика на омразата и фалшификацията и кражбата на българската история. Това са елементарни общочовешки правила, заложени в устава на ООН”, категоричен е Каракачанов.

Той коментира и родната политика: „Правителството на сглобката се разглоби временно. Не ми се вярва да успеят да направят правителство след изборите. Скандалите около ПП, митниците, главния секретар – намираме се в същата криза като тази в РСМ.”

„Докато ние управлявахме с ГЕРБ, не чух някой да е седял в скута на Делян Пеевски”, допълни още той и открои важните според него въпроси пред страната:

„Първият е свързан с икономиката на България и със Зелената сделка. Второто - нелегалната миграция. И още - демографската катастрофа, образованието, здравеопазването.”

На въпрос кой ще води евролистата на ВМРО, той обяви: „Ангел Джамбазки ще води, Андрей Слабаков ще бъде втори. Ще бъдем сами на тези избори.”



За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 

Зареждане на коментарите. Моля, изчакайте!



Спонсорирани връзки.



От Космоса до домашната аптека – уникални български пробиотици
Дата: 16/05, 09:50

Американски войник, влюбен в рускиня, призна пред властите във Владивосток, че я е обрал
Дата: 16/05, 09:47

С опасност за живота е пострадалата от катастрофата край Кюстендил
Дата: 16/05, 09:44

Драмата във Варна: Шефът на ВиК лично пое отговорност за разкопаванията на "Траката"
Дата: 16/05, 09:40

Боян Чуков и БСП в геополитическа дискусия във ФКЦ Варна на 16 Май от 18 ч.
Дата: 16/05, 09:40

Още новини
Спонсорирани връзки.

twitter Facebook
Нагоре Назад
Petel.bg © 2011 - 2024 | Пълна версия