Джо Байдън се отказва от темата за Украйна в предизборната си кампания


Дата: 03/05, 18:43

Кадър БНТ

Джо Байдън взе важно решение за бъдещето си.

Президентът на САЩ Джо Байдън няма да акцентира върху темата за помощта за Украйна в предизборната си кампания, тъй като електоратът е "загрижен за икономически проблеми“, отбелязва изданието Politico, цитирано от "Фокус". 

Екипът на президента е "готов да направи продължаващия ангажимент на Америка към войната в Украйна по-малко публичен“ "без безмилостен пиар, за да засили подкрепата за войната в Украйна през следващите месеци“, обясняват от редакцията.

Байдън също като цяло ще се въздържа от изявления, че Източна Европа е изложена на военни рискове (очевидно в случай, че Въоръжените сили на Украйна бъдат победени). "Това може допълнително да подкопае вътрешната подкрепа за самата война, на практика да затвори вратата за всяко допълнително финансиране и да усложни ключов компонент от президентското наследство на Байдън: поддържането на дългогодишната роля на Америка като централен стълб на глобалния демократичен ред“, подчертават в текста.

Байдън също се опасява, че ненужните изявления за Украйна ще направят гласовете на онези, които са против военната помощ за Киев, по-силни. Следователно "има смисъл да се подчертаят други въпроси, които са от по-голяма непосредствена загриженост за американските избиратели“.

Украйна ще бъде използвана в предизборната реторика като средство за атака срещу Доналд Тръмп. На гласоподавателите ще бъде предадена идеята, че САЩ ще бъдат изправени пред "външнополитически кризи“, ако Тръмп се върне на власт. Също така в контекста на Украйна ще бъде представена предполагаемата тенденция на Тръмп да се "подчинява на диктатори като Путин“.



За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 

Зареждане на коментарите. Моля, изчакайте!



Спонсорирани връзки.



Един човек загина след атака с дронове
Дата: 18/05, 02:481 Коментар

От Космоса до домашната аптека – уникални български пробиотици
Дата: 18/05, 02:20

Украйна ще възстанови от утре консулските услуги за мъже в мобилизационна възраст
Дата: 18/05, 01:351 Коментар

Пожар изпепели къща край Пловдив
Дата: 18/05, 01:17

Хампарцумян: Тези, които купуват жилище за инвестиция, може да загубят много пари
Дата: 18/05, 01:03

Още новини
Спонсорирани връзки.

twitter Facebook
Нагоре Назад
Petel.bg © 2011 - 2024 | Пълна версия