С какво да пръскате срещу паяци?


Дата: 19/08, 09:43

Много видове паяци предпочитат да се установят в близост до хората. Те не носят вреда на градинските култури, но изпълняват важна функция – унищожават мухи, бръмбари, листни въшки, и други насекоми. Въпреки това повечето хора не могат да понасят присъствието им и се страхуват да не бъдат ухапани, така че предпочитат да се отърват от тях по най-бързия начин. За тази цел могат да се използват различни средства като инсектициди, репеленти и отрови, които да бъдат достатъчно ефикасни както вкъщи на закрито, така и на открито. 

Средства срещу паяци

На пазара има много препарати, които да използвате за цялостно отърваване и прогонване на паяци, както и средства за тяхното пълно унищожаване. Ето и най-ефикасните варианти, според Ню Фреш:

препарати против паяци

Освен множеството препарати, има и различни уреди, които служат за отърваване от неприятните за някои хора паяци. Не забравяйте, че освен използването на средство, което да ги прогони или унищожи, трябва да се опитате да намерите и причината за тяхното появяване, както и мястото, от което идват. Това много ще улесни целия процес и ще ви помогне да се защитите от бъдещи инвазии.

Какви други начини има за справяне с паяците?

Освен големия избор от препарати на пазара, има и уреди като ултразвук или електромагнит, а дори и комбинирани варианти, които също са много активни в борбата срещу госта. Важно е да определим колко е голям проблемът и кой е най-удачният начин да се справим с него.

Срещу тези животинки има и народни средства, като мента, лавандула или кестен. Ако засеете лавандула или мента в дома си, ще предотвратите появата на този нашественик. Плодовете от кестена също действат много силно тук. За да бъдат по-ефективни, можете да ги пробиете или натрошите, като така те ще излъчват по-силна миризма и ще отблъскват натрапниците още по-силно. 

 

*публикация



За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 

Зареждане на коментарите. Моля, изчакайте!



Спонсорирани връзки.



Зеленски прие две френски представителки в Киев
Дата: 28/03, 22:24

5 съвета при избора на годежен пръстен
Дата: 28/03, 22:20

Кои са най-предпочитаните европейски марки електромобили?
Дата: 28/03, 22:20

Над 160 продукта за Великден в Lidl
Дата: 28/03, 22:20

Много тежка катастрофа преди час във Варна
Дата: 28/03, 22:10

Още новини
Спонсорирани връзки.

twitter Facebook
Нагоре Назад
Petel.bg © 2011 - 2024 | Пълна версия