Варна отбелязва 90 години тенис на маса у нас на „Млади надежди“


Дата: 05/09, 09:51

Снимка „Петел“

Традиционният турнир за подрастващи по тенис на маса „Млади надежди“ ще се проведе за 33-ти път от петък до неделя в зала 20 на ДКС. В надпреварата при кадетите и кадетките до 15 години и миникадетките до 13 години, която започва в петък от 10 часа, ще участват таланти от Одеса, Кишинев, София, Русе, Шумен, Плевен, Две Могили, Варна и други български градове. Организатори са СКТМ „Комфорт“, Община Варна и Дворец на културата и спорта.

По време на турнира официално ще бъде отбелязана и 90-годишнината на тениса на маса в България, като Варна е един от първите градове, които започват да развиват този спорт.  

Варненецът Владо Хаджистоянов става републикански шампион през 1948 година, а три години по-късно Апел Апелов се превръща в първия републикански първенец за юноши. През 1970 година Веска Златева е държавна шампионки за пионерки.

Впоследствие през годините Таня Карамфилова, Теодор Александров и Денислав Коджабашев печелят много държавни титли в отборното, в лично, на двойки и смесени двойки. Двата местни клуба СКТМ „Комфорт“ и „Корабостроител 92“ пък триумфират години наред в отборните държавни първенства в различните възрасти.

Прави впечатление, че в последно време морската столица развива едни от най-перспективните състезатели у нас до 10, 12 и 15 години в двата пола в лицето на Мирослав Шмидт, Виктор Димитров, Любомир Димитров, Полина Енчева и Борислава Балканска, които се изявяват силно в държавните и международните първенства и турнири.



За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 

Зареждане на коментарите. Моля, изчакайте!



Спонсорирани връзки.



В 15.30 часа обсъждат публично как да се харчат стотици милиони левове във Варна
Дата: 10/09, 11:36

Русия започна учения в два океана и три морета
Дата: 10/09, 11:301 Коментар

Турски компании със сериозен интерес да инвестират в Североизточна България
Дата: 10/09, 11:301 Коментар

Мелето на Владая
Дата: 10/09, 11:27

Мъж е пребил жестоко 12-годишно дете, счупил му е ръката
Дата: 10/09, 11:24

Още новини
Спонсорирани връзки.

twitter Facebook
Нагоре Назад
Petel.bg © 2011 - 2024 | Пълна версия