Кметът на Варна отиде с колата да снима трафика на светофара след "Почивка"


Дата: 01/08, 15:45

Кадър ФБ, Благомир Коцев

Кметът на Варна Благомир Коцев пусна клип от колата си.

Той е отишъл на светофара след спирка "Почивка", за да прецени какво е положението, поради протестите на стотици жители на района, които сега с трудност ще стигат до домовете си.

Ето какво съобщи Коцев:

"Както беше планирано, временното спиране на светофара на бул. "Княз Борис I" и ул. "Янаки Богданов" ще остане в сила до 20 август. Дотогава ще трае свързаната с трафика фаза от ремонта на ул. "Арх. Манол Йорданов". Ще използваме това време, за да се натрупат достатъчно данни за движението по булеварда чрез видеонаблюдение.

Чух аргументите на протестиращите граждани, които искат светофара да остане, за да се осигури безопасен ход и изход от квартала. Чух и аргументите на останалата част от гражданите, които подкрепят премахването на светофара. И двете страни имат легитимни аргументи.

Тази сутрин между 8:30 и 9:20 часа шофирах в трафика с експерти от Общината с личната си кола и снимах цялото преминаване в едната и другата посока, за да се поставя на мястото на хората, живеещи в района. Живущите там казват, че не са били своевременно информирани за спирането на светофара. Знаете, че този подход на администрацията вече се променя, защото аз държа на диалога с гражданите. Дал съм указания при подобни промени в организацията на движението да се пристъпва след широка информираност на хората.

Вече работим по намиране на устойчиво решение за облекчаване на трафика в тази пътна отсечка, защото изразът “така е от години” не може да бъде повече оправдание. Наредих на заместник-кмета по сигурността да свика още другата семдица комисия по безопасност на движението, за да се намери оптимално решение за трафика към курортите през лятото. Особено във връзка с текущите ремонти в тази част на града. Експертният анализ и заключението на комисията могат да дадат възможно най-разумното решение при спазване на всички закони и правила. Проблемите с трафика не са само в посока курортите и започваме решаването им на базата на статистика, експертиза и видеонаблюдение. За кръстовищата и светофарите тепърва има много да говорим. С диалог всичко се решава.

P.S. На вниманието на сметопочистващата фирма за разделно събиране на отпадък - записах регистрационния номер на камиона, който в клипа събира боклука в 9:06, а трябва да го е направил часове по-рано.



За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 

Зареждане на коментарите. Моля, изчакайте!



Спонсорирани връзки.



Гигантски джакпот в САЩ, сумата надхвърля 800 млн. долара
Дата: 09/09, 07:00

PINOMM – Софтуер за фактуриране
Дата: 09/09, 06:30

Препатили сънародници отърваха болницата
Дата: 09/09, 06:10

Отлични резултати с над 1000 чернодробни трансплантации в Acibadem, Турция
Дата: 09/09, 06:10

Марин льо Пен призова Еманюел Макрон да организира референдум за овладяване на имиграцията
Дата: 09/09, 06:00

Още новини
Спонсорирани връзки.

twitter Facebook
Нагоре Назад
Petel.bg © 2011 - 2024 | Пълна версия