Тихомир Тошев: От строителните инвеститори трябва да се иска да подсигурят места за детски градини


Дата: 10/05, 17:07

Редактор: Александър Дечев

Кадър: "Нова телевизия"

"Скоро проблемът с детските градини в София няма да се реши". Това смята кредитният консултант Тихомир Тошев, който коментира новината, че 10 000 деца остават извън местата за забавачниците.

"Този проблем стои от много години. Постоянно се дават всякакви обещания и когато се направи някоя е голямо събитие. Правят се стъпки, но са бавни. Столицата се разраства стремглаво и има много какво да се направи. Дано сега да се случи нещо и в тази посока, защото има частни детски градини, но често гледаме репортажи на журналисти с незаконни такива, които изникват. Не знам защо този толкова важен проблем се неглижира толкова години", каза той в предаването "Пресечна точка" по "Нова телевизия".

"Компенсациите от около 500 лева не са големи. Да, пари са, но не могат да покрият частната детска градина, не могат да покрият и да наемеш жена да гледа детето за времето, за което отсъстваш от къщи. Даде се като някакво решение, но за мен фокусът трябва да е изграждането на някакви детски градини, изграждането на инфраструктура. Има много начини, раздават се много разрешителни за строеж, толкова много сгради се построиха, при някои от тях можеше да се поиска да запазят долните етажи за детска градина. Това щеше да е удобно и за живущите, и за квартала. Просто има много решения, които просто някой трябва да седне, да ги помисли и да почне да ги реализира с малко по-висока скорост", категоричен е Тошев.



За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 

Зареждане на коментарите. Моля, изчакайте!



Спонсорирани връзки.



Ники Василковски припомни думите на великия Айнщайн по повод Световния ден на пчелата
Дата: 20/05, 21:33

Деси Радева се оплака на близка приятелка от мъжа си: Той ме бие
Дата: 20/05, 21:28

Петьо Блъсков: Кабинетът след изборите ще е за кратко
Дата: 20/05, 21:14

Таня Боева: Изпаднах в клинична за смърт. Цяло чудо е, че съм жива днес
Дата: 20/05, 21:021 Коментар

Червено злато „събужда“ сърцето
Дата: 20/05, 21:00

Още новини
Спонсорирани връзки.

twitter Facebook
Нагоре Назад
Petel.bg © 2011 - 2024 | Пълна версия