Расте делът на лошите кредити по кредитните карти


Дата: 15/07, 15:11

Снимка Булфото, архив

Данните за по-ниска инфлация в САЩ развърза ръцете на Федералния резерв да понижи лихвените проценти. Затова видяхме промяна на фокуса на инвеститорите от акции на големите компании към акции на по-малките, които имат бизнес основно в САЩ. Това каза главният инвестиционен консултант на "ЕЛАНА Трейдинг" в предаването "Денят на фокус" на Радио "Фокус".

Очакванията на пазарите са, че когато Фед свали лихвата, това ще стимулира американската икономика в рамките на следващата година и половина, и то със сериозни темпове, допълни той.

Големите компании ще продължат да работят с огромни печалби и с огромен растеж, прогнозира Цачев. "Но този растеж постепенно ще забавя темповете. Очакванията са няколко от големите компании да движат сезона на корпоративните отчети – Meta, Alphabet, NVIDIA, петролната компания AXON. Ако махнем тези 5-10 компании, които правят растеж, виждаме слабо покачване на корпоративните печалби на останалите компании. Това би се променило, когато лихвата в САЩ падне и бизнесът се активизира“, обясни експертът.

Той отбеляза, че при банките се виждат проблемите, които те отбелязват във връзка с кредитирането на недвижими имоти, на малкия бизнес и най-вече на потребителите. Расте делът на лошите кредити по кредитните карти.

Цветослав Цачев отбеляза, че преди президентски избори се наблюдава извънредна динамика на пазарите. "Тя може да бъде и във възходяща посока, което би ме учудило. По-скоро предстои някаква корекция в следващите седмици. Когато видим натиск от страна на Тръмп към централните банкери за намаляване на лихвите, това по-скоро би се изтълкувало позитивно от пазара. Въпросът е, че той няма да го направи преди да стане президент, и подозирам, че няма да акцентира в предизборната си кампания за намаляване на лихвите, защото това по-скоро би било в полза на действащия в момента президент“, смята експертът.

Според него покушението срещу Тръмп подобрява шансовете му за втори мандат. "Не наблюдаваме съществено изменение на пазарите, защото след дебата му с настоящия президент Джо Байдън пазарът заложи, че почти сигурно е Тръмп да стане президент“, допълни Цачев.



За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 

Зареждане на коментарите. Моля, изчакайте!



Спонсорирани връзки.



Тенденции за златните обеци през 2024
Дата: 20/08, 05:20

Защо да изберете квартал Кръстова вада при покупка на жилище?
Дата: 20/08, 05:20

САЩ одобриха продажбата на хеликоптери "Апачи" на Южна Корея
Дата: 20/08, 05:00

Облаци и дъжд на много места във вторник
Дата: 20/08, 04:00

Насладете се на уникални римски пици с жив квас пред Летния театър във Варна
Дата: 20/08, 03:50

Още новини
Спонсорирани връзки.

twitter Facebook
Нагоре Назад
Petel.bg © 2011 - 2024 | Пълна версия