Първа могъща авиокомпания забрани пейджърите и уоки-токитата в самолетите


Дата: 07/10, 13:55

Пиксабей

Дубайската авиокомпания „Емирейтс“ забрани пейджърите и уоки-токитата в самолетите си след нападенията миналия месец срещу такива устройства, носени от ливанската войнствена групировка „Хизбула“, предаде БТВ.

„На всички пътници, пътуващи с полети до, от или през Дубай, е забранено да пренасят пейджъри и уоки-токита в чекиран или ръчен багаж“, пише в изявлението на авиокомпанията, публикувано на нейния уебсайт на 4 октомври.

„Такива предмети, открити в ръчния или чекирания багаж на пътниците, ще бъдат конфискувани от дубайската полиция“, се казва още в съобщението.

Това се случва няколко седмици след на цялата територия на Ливан едновременно се взривиха пейджъри, а след това по подобен начин се взривиха и уоки-токита. Ливанските власти обвиниха Израел за нападенията.

Според ливански официални лица най-малко 37 души, включително деца, са убити при нападенията с устройствата, а близо 3000 души са ранени.

Ливански източник от сферата на сигурността заяви тогава пред Си Ен Ен, че взривният материал е бил „вграден“ в литиевата батерия на пейджъра и е бил скрит по толкова сложен начин, че на практика не е бил открит.

Тъй като конфликтът в Близкия изток продължава да се засилва, много международните полети са отменени или са с променено разписание.

В последната си актуализирана информация от петък най-голямата авиокомпания в региона Emirates съобщи, че полетите от и до столицата на Ливан, Бейрут, остават отменени до 15 октомври включително.

„Пътниците, които преминават транзитно през Дубай, за да стигнат до Бейрут, също така „няма да бъдат приемани за пътуване до второ нареждане“, се казва още в съобщението.

Emirates добави, че ще възобнови полетите си до столицата на Йордания, Аман на 6 октомври, докато полетите до и от Ирак и Иран ще останат отменени до 7 включително.

Няколко други авиокомпании също отмениха полети до Бейрут и други регионални летища.


 


За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 

Зареждане на коментарите. Моля, изчакайте!



Спонсорирани връзки.



Ако хванете такава рибка, направо я върнете във водата, призоваха експертите
Дата: 07/10, 15:17

Иван и Андрей са бесни на БТВ, взеха им и „Бригада Нов дом"
Дата: 07/10, 15:17

В евро в лева слагат цените в магазина от този месец през 2025 година
Дата: 07/10, 15:11

"Като рицарите" отсякоха с брадва сухо дърво в двора на Историческия музей във Варна
Дата: 07/10, 15:00

Отново: Търсят ветеринар за общинския кучкарник във Варна, управителят е напуснал
Дата: 07/10, 14:52

Още новини
Спонсорирани връзки.

twitter Facebook
Нагоре Назад
Petel.bg © 2011 - 2024 | Пълна версия