Смяна на ръководството на „Градски транспорт“ във Варна поиска кметът


Дата: 29/07, 17:00

Кадър Булфото

Кметът Благомир Коцев предложи да се вземе решение за смяна ръководството на „Градски транспорт“, ако и принципалът на дружеството Общински съвет не е доволен от управлението на превозвача. Това стана на сесия на Общински съвет в времето за отговори от страна на градоначалника на питания на общински съветници, предаде репортер на Moreto.net.

Повод стана отправен въпрос относно състоянието на валидиращата система за превозни документи и начинът, по които в момента гражданите могат да пътуват с градски автобус. Биляна Раева попита дали има издадена общинска заповед, с която ел. предплатени карти да се считат за невалидни. Тя се поинтересува дали не могат да се извършат ремонти на системата до завършването на процедурата по въвеждането на нова такава, за да не се трупат повече загуби.

Коцев коментира, че с предплатените карти са извършвани редица злоупотреби и много от гражданите пътували гратис в градски транспорт. По думите му имало достатъчно варианти за закупуване на билети през приложението.

Определи билетната система в „Градски транспорт“ като неработеща. „Това са близо 30 млн. лева изхарчени от предната администрация. Има редица проблеми. Един, от които е, че парите за поддръжка на системата са били изхарчени до август миналата година. Нямаме право да възлагаме допълнителни дейности по тази система. Възложени са близо 1.5 млн. лева повече от средствата, които са по договор по времето на Портних. Затова в момента има подадени сигнали в прокуратурата и вероятно ще стигнем до дело. Затова предлагаме нови дейности по системата.“, каза още кметът.

Той обърна внимание и на упреците от граждани защо транспортът е нередовен, движат се стари автобуси и има неработещи климатици.



За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 

Зареждане на коментарите. Моля, изчакайте!



Спонсорирани връзки.



Есил Дюран избухна: Излишни са приказките за манипулации
Дата: 08/09, 17:48

Мирчев: Борисов и Доган да си кажат за Пеевски
Дата: 08/09, 17:37

Идва нов дълъг уикенд и масово България се изнася в Гърция
Дата: 08/09, 17:27

ЦРУ: През 2022 година имаше истински риск Русия да използва ядрени оръжия в Украйна
Дата: 08/09, 17:22

От 1 януари 2025 година от 3 до 8 пъти скача тази такса за собствениците на жилища
Дата: 08/09, 17:091 Коментар

Още новини
Спонсорирани връзки.

Коментари twitter Facebook
Нагоре Назад
Petel.bg © 2011 - 2024 | Пълна версия