Черно море нанесе историческа загуба на Лудогорец


Дата: 19/05, 22:28

кадър: Диема спорт

Черно море победи Лудогорец с 4:0 в двубой от плейофната фаза на Първата шестица на efbet Лига. 

Така шампионите допуснаха историческа загуба в родния елит, след като никога досега не са допускали поражение с такава голова разлика. Така варненци заслужено грабнаха трите точки и си върнаха второто място, изпреварвайки ЦСКА - София.

Двубоят започна спокойно, като в първите 15 минути отсъстваха чистите голови положения. Лудогорец се опитваше да владее повече топката и да атакува по крилата, но домакините се отбраняваха добре и не предприемаха рискове в дефанзивен план.

В 21-а минута Спас Делев получи чудесна топка в наказателното поле и опита силен удар с десния крак в близкия ъгъл, но Дюлгеров реагира добре и успя да отрази. Малко след това Рик Джонатан демонстрира изумителната си скорост и навлезе в наказателното поле, след което стреля, но Дюлгеров успя да впечатли с чудесна изява.

В 30-а минута отново Рик Джонатан овладя и бързо се завъртя с топка в крака, след което опита да изненада противниковия вратар от сериозна дистанция, но той бе на добра позиция и се справи. Десет минути след това се получи куриозен момент, след като Спас Делев проби опасно по десния фланг, но страничният арбитър не бе съобразителен и го спря с тяло. Всичко завърши със спортменски поздрав между двамата, предава Гонг.

В 43-а минута Пабло Гарсия видя движението на Андрейас Калкан в наказателното поле и му достави перфектен пас с левия крак, а Калкан завърши по чудесен начин с глава, като Пламен Пепеляшев не успя да спаси и топката влетя във вратата му - 1:0 за Черно море.

В 67-а минута Илиан Илиев не центрира достатъчно качествено при изпълнение на корнер, но защитата на Лудогорец не се справи добре във въздуха, като Живко Атанасов спечели въздушен двубой, а след това същото направи и Влатко Дробаров, за да достиген топката до Даниел Димов, който се обърна и веднага стреля, като не остави шанс на Пепеляшев да се намеси - 2:0 за Черно море.

В 83-а минута веднага след като се появи в игра, Уеслен Жуниор пое извеждащо подаване и демонстрира страхотна скорост, като се озова на стрелкова позиция и отправи великолепен удар, за да вкара първия си гол за сезона - 3:0 за Черно море.

В първата минута на добавеното време на срещата Николай Златев опита удар от границата на наказателното поле, като не осъществи добър контакт с топката, а негов съотборник отправи шут, спасен от Пламен Пепеляшев, но Живко Атанасов бе на точното място в правилния момент, за да изпрати кълбото в мрежата на Лудогорец - 4:0 за Черно море.

 



За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 

Зареждане на коментарите. Моля, изчакайте!



Спонсорирани връзки.



Феновете на Фенербахче се прехласнаха по Моуриньо
Дата: 02/06, 20:12

Мениджърът на опериран играч на Черно море: Скоро ще се завърне
Дата: 02/06, 20:00

Водачът на листата на БСП – Варна Борислав Гуцанов: Избираме с ума и сърцето си между мира и войната!
Дата: 02/06, 20:00

Буря с градушка вилня над Ардино и околните села
Дата: 02/06, 19:45

Митрополит Николай: Аз няма да съм патриарх
Дата: 02/06, 19:30

Още новини
Спонсорирани връзки.

twitter Facebook
Нагоре Назад
Petel.bg © 2011 - 2024 | Пълна версия