Асен Василев към Росен Желязков: Поздравявам Ви за смелостта


Дата: 03/07, 15:40

Редактор: Юлия Георгиева, кадър БНТ

Бих искал, г-н Желязков, на първо място да Ви поздравя, че жертвате себе си в една несигурна ситуация и сте готов да поемете отговорност. Несигурна е, защото без да имате осигурено парламентарно мнозинство, Вие се жертвахте и приехте да се кандидатирате за премиер в кабинет на ГЕРБ. 

Това заяви от парламентарната трибуна депутатът от ПП и бивш финансов министър Асен Василев. 

Сега имаме повече родени деца в България, благодарение на финансовата политика, която провеждахме - закачихме минималната заплата за средната, за да няма гета; има безплатни детски градини; имаме спортна и културна програма за децата, чиито родители не могат да плащат и много други неща, които направихме. Но тази финансова политика беше отречена и оплюта от вас. Кажете ми вашето правителство каква финансова политика ще води. Като искате подкрепа, дайте да водим дебат за политиките, които предлагате. Дайте ясна програма за политики и закони, коментира Василев. 

Кажете накъде ще карате страната, а след това направете Министерски съвет, който може да направи това, да изпълни задачите, да държи курса, който е избран. Това е отговорното поведение. А не да се даде състам на МС и да се каже, че който не го подкрепи, е безотговорен. Трябва да търсите подкрепа за политики, коментира още Василев.

Ясно сме показали във времето, че ние от ПП-ДБ поставяме страната пред политическите си интереси. Направихме компромиси с ясното съзнание, че ще платим политическата цена. И въпреки направихме това, което трябваше, посочи той.

Честният разкговор е, че България в момента е затапена от амбициите на един човек и зависимостите на втори човек. И докато това не бъде признато и не се реши проблема, ще е невъзможно страната да дръпне напред, допълни той. 

 



За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 

Зареждане на коментарите. Моля, изчакайте!



Спонсорирани връзки.



Столтенберг изрази надежда, че Украйна ще се присъедини към Алианса
Дата: 06/07, 01:09

Франция се класира за полуфиналите на Евро 2024
Дата: 06/07, 00:48

Посрещни лятото с телевизия от А1 на специална цена от 8,99 лв. на месец
Дата: 06/07, 00:40

Най-красивите килими на света в Несебър за лято 2024
Дата: 06/07, 00:40

Доган се среща със 17-те депутати, които гласуваха против кабинета на ГЕРБ-СДС
Дата: 06/07, 00:28

Още новини
Спонсорирани връзки.

twitter Facebook
Нагоре Назад
Petel.bg © 2011 - 2024 | Пълна версия