Облаци и дъжд на много места в сряда


Дата: 16/04, 23:01

снимка: Булфото

Атмосферното налягане е по-ниско от средното за месеца и ще продължи да се понижава.

През нощта облачността ще е предимно значителна, на места главно в западните райони с валежи от дъжд. В Северозападна България вятърът ще се ориентира от запад-северозапад и с него ще започне да прониква студен въздух. В останалата част от страната вятърът ще се задържи от юг-югозапад и ще е до умерен. Минималните температури ще са между 13° и 18°, по-ниски в северозападните райони, в София – около 13°. През деня над страната ще се развива купесто-дъждовна облачност, ще има валежи от дъжд, на повече места и по-интензивни в следобедните часове и привечер, като в Западна България количествата ще са значителни. Ще има гръмотевични бури и условия за градушки. През деня в Югоизточна България ще се задържи почти без валежи, но през нощта срещу четвъртък и там ще завали. В северозападната половина от страната вятърът ще е до умерен от запад-северозапад, докато в югоизточната ще се задържи от юг-югозапад и ще е временно силен. Максималните температури ще са от около 12° в крайните северозападни райони, до 27° на места в Източна България, в София - около 20°.

Над планините ще е предимно облачно и главно в следобедните часове ще има валежи от дъжд и гръмотевична дейност. Ще духа умерен до силен югозападен вятър, който вечерта ще се ориентира от северозапад и с него ще започне да нахлува студен въздух, тогава и валежите ще се усилят. Максималната температура на височина 1200 m ще е около 17°, на 2000 m – около 7°.

Над Черноморието облачността ще е променлива, често значителна, но до вечерта ще се задържи почти без валежи. Ще духа умерен и временно силен вятър от юг-югозапад. Ще се задържи топло с максимални температури между 24° и 27°. Температурата на морската вода е 15°-16°. Вълнението на морето ще е 3-4 бала.



За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 

Зареждане на коментарите. Моля, изчакайте!



Спонсорирани връзки.



Рачков и Геро спукаха Иво Аръков като Васко Кеца в Капките
Дата: 29/04, 23:06

Облачно над цялата страна във вторник
Дата: 29/04, 22:45

Българка се класира в турнира за Световната купа по шахмат
Дата: 29/04, 22:37

Страхотна къща с панорамна гледка към гр. Варна
Дата: 29/04, 22:20

Обявиха прогноза за месец май
Дата: 29/04, 22:16

Още новини
Спонсорирани връзки.

twitter Facebook
Нагоре Назад
Petel.bg © 2011 - 2024 | Пълна версия