Баскетболният Черно море Тича не успя да стигне полуфинал


Дата: 03/05, 20:55

Снимка "Петел"

Баскетболистите на Варна приключиха сезона със загуба.

Спартак Плевен си проправи път до полуфиналите в Sesame НБЛ. Селекцията на Любомир Минчев се наложи над Черно море Тича с 82:73 (19:22, 25:15, 15:20, 23:16) в третата решителна четвъртфинална среща, изиграна в зала “Балканстрой”, пише bgbasket.com.

Двата отбора дадоха всичко от себе си в мач, който предложи няколко обрата, но във финалните минути “синьо-белите” се погрижиха да преодолеят трудностите и да изковат ценния триумф срещу състава, воден от Георги Давидов.

Мачът не мина без нерви, тъй като охраната се намеси, за да въдвори ред с един от феновете на домакините заради обиди срещу главния рефер - Венцислав Великов. Двубоят не завърши и Къртис Джоунс, който изразходи лимита си от 5 лични нарушения.

По този начин спартаклии триумфираха в серията с 2:1 победи и сложиха край на сезона за “моряците”. В слеващия кръг Спартак ще има за съперник Рилски спортист, който елиминира Шумен с 2:0 успеха.

Константното представяне на Джулиън Люис Родни първис в офанзивен план, както и по-доброто лице в защита, връчиха водачеството в ръцете на домакините в откриващите минути. Къртис Джоунс спази традицията от втория мач и често караше плевенския тим да страда, за да поведе гостите към пълен обрат от 3 точки в края на встъпителния период.

Алекс Ломакс, Николай Стоянов и Люис се оказаха основните оръжия на спартаклии, които си върнаха водачеството в началото на следващата десетка и започнаха да докосват двуцифрената разлика. Въпреки пробуждането на Морис Крийк и Иван Спиров, нападението на “моряците” рядко даваше резултати. Впоследствие Люис се активизира и “синьо-белите” се оттеглиха в съблекалнята при 44:37.

Ролите на паркета се размениха на старта на третата част, когато варненският отбор върна усещането за интрига със съдействието на Джоунс и Спиров. Напрежението се прехвърли в домакинския лагер, а устремените към нов обрат гости се настаниха на лидерската позиция чрез Аверил Ъгба. Все пак Първис изгря на сцената и тласна домакините към точков 2-точков актив след 30 минути игрово време.

Цветомир Чернокожев, Първис и Люис отново се превърнаха в обичайните заподозрени за “синьо-белите”, които си върнаха увереността в откриващите моменти на заключителната четвърт. Джоунс и Спиров се опитаха да запалят искрата за гостите, но Първис бе човекът с горещата ръка във финалните акорди и се постара “синьо-белите” да ликуват след финалната сирена.



За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 

Зареждане на коментарите. Моля, изчакайте!



Спонсорирани връзки.



До 25 градуса в събота
Дата: 18/05, 04:00

Третото издание на DigitalK&A1 Awards отличи топ 3 на технологичните бизнес иновации на 2023 г.
Дата: 18/05, 03:00

Кметът на София: Обжалваме спирането на новата организация на движение в центъра на София
Дата: 18/05, 03:00

Един човек загина след атака с дронове
Дата: 18/05, 02:481 Коментар

От Космоса до домашната аптека – уникални български пробиотици
Дата: 18/05, 02:20

Още новини
Спонсорирани връзки.

twitter Facebook
Нагоре Назад
Petel.bg © 2011 - 2024 | Пълна версия