Милионерите в тази страна са с 1 милион повече от населението на България


Дата: 16/06, 16:28

Пиксабей

Над 70 на сто от общото богатство на домакинствата в САЩ е собственост на хора, които са на възраст над 54 години, сочат данни от проучване на Управлението за федерален резерв, предаде 24 часа.

През миналата година САЩ са изпреварили останалата част от света по броя на милионерите, които живеят в страната. Те са са се увеличили с 600 000 души, сочи ново проучване на консултантската компания "Капджемини" (Capgemini).

Милионерите в "страната на неограничените възможности" са се увеличили със 7,3 на сто спрямо 2022 г. до 7,5 млн. души. Броят им е с над 1 милион души повече от населението на България. В края на 2023 г. то е било 6 445 481 души, по данни на Националния статистически институт.

Общото състояние на милионерите в САЩ през миналата година е достигнало 26,1 трилиона долара, което е със 7 на сто повече спрямо предходната 2022 г.

Консултантската компания "Капджемини" определя милионерите като "хора, които притежават инвестиционни активи за най-малко 1 милион долара". В тази сума не се включва пазарната стойност на основното им жилище, на предмети за дълготрайна употреба или с колекционерска стойност.

Забогатяването на американците през 2023 г. идва на фона на поскъпването на акциите на редица компании, търгувани на фондовите пазари в САЩ и на рекордните стойности на водещите борсови индекси. Възходящият им тренд е подкрепен от развитието на технологиите, базирани на изкуствен интелект, което даде тласък на интереса на инвеститорите към ценните книжа на технологичните корпорации. 

Към това трябва да бъдат прибавени трилионите долари, които администрацията на президента на САЩ Джо Байдън наля в икономиката на страната, включително и под формата на финансова помощ за потребители и производители, посочва Си Ен Би Си. 



За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 

Зареждане на коментарите. Моля, изчакайте!



Спонсорирани връзки.



Кралят на лятото: ленът и ползите, които носи на цялото семейство
Дата: 26/06, 04:00

До 35 градуса в сряда
Дата: 26/06, 04:00

Новооткрит 3D колаген задвижва ставите
Дата: 26/06, 03:10

Преслава празнува рожден ден
Дата: 26/06, 03:00

Фестивал на знанието събра умници от цяла България
Дата: 26/06, 02:20

Още новини
Спонсорирани връзки.

twitter Facebook
Нагоре Назад
Petel.bg © 2011 - 2024 | Пълна версия