Методите за получаване на „татко-сила“


Дата: 26/09, 16:49

Терминът „татко сила“ е нарицателно за суперсилата, която бащите притежават в очите на своите деца. Татко може да вдига детето на високо, да го носи дълго и дори да го подхвърля във въздуха, което особено забавлява малчуганите. Как бащите могат да постигнат и подържат сила и издръжливост ?

 

На първо място е добре да знаем от какво зависи издръжливостта:

 

 

Как да постигнем желаната „татко сила“?

 

Кардио тренировки

 

Бягането, плуването, колоезденето и други кардио упражнения са чудесен начин за увеличаване на силата. Те тренират сърцето, което е най-големия мускул в тялото и от неговата работа зависи нашата издръжливост. Добре е да добавите наклон към бягането и да увеличавате постепенно темпото.

 

Високо интензивни интервални тренировки

 

При тях се редуват упражнения с висок и нисък интензитет или упражнения с висок интензитет, следвани от кратки периоди на почивка. Това може да бъде няколко секунден спринт, последван от бавно ходене или леко тичане. Именно това редуване на различно натоварване подобрява аеробната издръжливост.

 

Упражнения със собствено тегло

 

Лицеви опори, клекове, набирания, коремни преси, напади, могат да бъдат много ефективни за повишаване на силата ако се правят с поне 12 повторения.

 

Плиометрични упражнения

 

Те са бързи, експлозивни и тренират силата и издръжливостта. Това са различни скокове и прескоци, които подобряват баланса, координацията и бързината.

 

Бързо вдигане на тежести

 

Всички знаем, че е важно да вдигаме тежести ако искаме големи мускули. За да тренираме своята издръжливост обаче е важно да го правим бързо и интензивно. Направете поне 20 повторения с малки тежести като ги вдигате с по-бързо от обичайното темпо. Това упражнение успешно забързва метаболизма.

 

Постепенно увеличаване на продължителността на тренировките

 

Ако искате тялото ви да издържа на физическо натоварване за дълго време, трябва да го тренирате до постигане на тази цел. Започнете постепенно да увеличавате продължителността на една от седмичните тренировки.

 

Комбиниране на кардио и силова тренировка

 

В един от дните от седмицата съчетайте кардио упражненията със силова тренировка. Подобно предизвикателство ще се отрази чудесно на вашата издръжливост.

 

Почивайте си пълноценно между тренировките

 

Възстановяването между тренировките е също толкова важно колкото и самите те. Стречингът е отличен начин да поддържате своята издръжливост. Той се състои от различни видове упражнения за разтягане на мускулите.

 

Използвайте подходящи добавки

 

За да постигнете спортна сила и издръжливост се нуждаете от качествени хранителни добавки или анаболни стероиди, които може да разгледате в магазин Anabol.bg. Те ще ви осигурят нужната енергия и ще помогнат на тялото ви да изгради мускулна маса. Разбира се, не бива да разчитате само на тях, а да ги комбинирате с подходящ хранителен режим, включващ много протеини, сложни въглехидрати и полезни мазнини.

 

*публикация



За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 

Зареждане на коментарите. Моля, изчакайте!



Спонсорирани връзки.



Започна кампанията за парламентарните избори в Северна Македония
Дата: 19/04, 02:30

Можем ли да избелим зъбите си в домашни условия?
Дата: 19/04, 02:20

Какви са най-често ползваните мерни прибори за лов?
Дата: 19/04, 01:50

Топ 10 летни аромата от Arabic Scents: Открийте своя неустоим летен аромат
Дата: 19/04, 01:50

Уличеният в имотни измами полицай остава под домашен арест, другите двама обвиняеми - в затвора
Дата: 19/04, 01:40

Още новини
Спонсорирани връзки.

twitter Facebook
Нагоре Назад
Petel.bg © 2011 - 2024 | Пълна версия