Ако има малтретирани играчи, Спартак и полицията да кажат кои са


Дата: 27/09, 08:31

Снимка „Петел“

Покрай скандалите преди дербито на дублиращите отбори между Черно море и Спартак, свързани с нахлуването на терена на фенове на два тима, се изписаха много неща, включително и в декларации на двата клуба.

За едно нещо обаче все още няма отговори, а то изглежда доста сериозно и задължително изисква такива. В официалния сайт на Спартак официално бе написано, че по време на разпрата футболисти на „соколите“ са били малтретирани - цитирам буквално:

Така и не става ясно обаче, колко са тези въпросни играчи и кои са те точно. Разбира се, от Спартак са в правото си да кажат, че в момента се води разследване от полицията и не могат да разкриват информация в детайли.

Това обаче често сме го чували и при други подобни случаи в миналото от други наши клубове – пуска се една такава информация и тя отшумява във времето, без да се разбере какво се е случило.

Подобен случай, ако действително е имало такъв, е грозен и абсолютно недопустим не само на спортни и публични прояви, а изобщо в едно цивилизовано общество. Така че за него трябва да се говори с конкретика, за да се разплете, а не да затихне. Още повече, че на терена имаше достатъчно хора, които със сигурност са видели какво е станало и в качеството си на свидетели да разкрият истината, за да се избегнат нежелани интерпретации и версии по темата.

Силно се надявам, че рано или късно ще има официално становище от полицията и ФК Спартак, за да не останат съмнения, че пиарите на „соколите“ са преувеличили или така им е наредено да пишат.

И още нещо. Недопустимо е на такова дерби, на което има над 3000 души на стадиона, да има журналисти само от два сайта - Петел и Vsport. Ако имаше повече медии, които да отразят обективно това интересно и дългоочаквано събитие, щяхме да видим като повече, така и по-различни гледни точки за случилото се преди двубоя.

Недко Петров, petel.bgСледете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

За реклама в "Петел" на цена от 50 лева на ПР публикация пишете на info@petel.bg


 

Зареждане на коментарите. Моля, изчакайте!Спонсорирани връзки.Жилищен комплекс АЗИМУТ на Варненския инвеститор „Явор“ АД е отличен с номинация в престижния конкурс „Сграда на годината“ 2022
Дата: 05/12, 13:00

Трамвай и автобус се сблъскаха в Истанбул. Има ранени
Дата: 05/12, 12:54

Премиерът освободи шефа на БАБХ
Дата: 05/12, 12:45

Как бързо да премахнем страданията
Дата: 05/12, 12:40

"Системен либерал" на Путин ще спасява "Яндекс"
Дата: 05/12, 12:392 Коментара

Още новини
Спонсорирани връзки.

Коментари twitter Facebook
Нагоре Назад
Petel.bg © 2011 - 2022 | Пълна версия