Прекален риск провали знаещ варненец в "Стани богат"


Дата: 18/04, 19:40

Редактор: Александър Дечев

Кадри: БТВ

Много добра игра направи Веселин Василев в "Стани богат", но прекаленият риск го провали. Той работи в консултантска компания и има над 20 публикации на тема"Културно – историческо наследство". Доктор е по политология.

След като мина без проблеми през първите пет въпроса, инерцията му продължи и на шестия: "Какви експонати има в музея в криптата на храм-паметника "Александър Невски"?". Той правилно отговори "икони" в конкуренцията на "минерали", "телевизори" и "хербарии".

За 1500 лева той бе попитан "Коя група оглави класациите преди 40 г. с желанието си да знае какво е любовта?" - Аеросмит, Лимп Бизкит, Стикс или Форинър. Тук Василев изключи единствено Лимп Бизкит и затова му се наложи да използва първия си жокер - "50:50". С негова помощ избра правилно Форинър.

"Къде се намира "Трансфъгърашан", смятано за едно от най-красивите шосета на света?", го попита след това Ники Кънчев, а опциите, които му даде, бяха Монголия, Словакия, Япония и Румъния. Тук Веселин изключи първо Монголия, а след това и Япония, като призна, че името му звучи унгарско. Това го водело към някой от останалите два отговора, от които той избра да рискува с Румъния и това се оказа правилно решение.

Въпросът за 3000 лева бе "Кой френски класик описва психическите си проблеми в своя творба и завършва живота си в приют за душевно болни?" - Александър Дюма - баща, Виктор Юго, Ги дьо Мопасан или Молиер. Участникът сподели, че не е убеден, че Александър Дюма описва психически проблеми в своя творба. Виктор Юго пък до своя край бил доста активен, а по времето на Молиер не мисли, че е имало приюти за душевно болни. "Ги дьо Мопасан мисля, че умира доста млад, на 40 и няколко години. Клоня към него. Ще рискувам пак - отговор С", каза Василев, след което Ники Кънчев призова публиката да ръкопляска, защото точно това е вярно.

Веселин отказа да заключи 5000 лева като втора сигурна сума, а след като бе попитан "Защо?" от водещия, отговори: "Да видим до колко ще ми провърви късмета".

"Статуи на какви митологични създания могат да бъдат видяни по улиците на полския град Вроцлав?", бе питането за 5000 лева, а отговорите - Дракони, Русалки, Джуджета и Еднорози.

Участникът каза, че Вроцлав е миньорски град в западната част на Полша, известен като Бреслау в Германия - стар град, със стари традиции. Той призна, че клони  към драконите, но все пак реши да се обади на приятел - Здравко Петров от Варна.

Жокерът му каза, че не знае отговора, но дракони имало в Любляна. Василев реши, че не пречи да има дракони и във Вроцлав, посочвайки именно тази опция. Това се оказа грешен отговор, а верен - джуджета. Затова, въпреки добрата си игра, той си тръгна с 500 лева.



За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 

Зареждане на коментарите. Моля, изчакайте!



Спонсорирани връзки.



Спасиха бедстваща сова на Аладжа манастир
Дата: 01/05, 17:26

Лекар обясни на какво се дължат епидемичните взривове от коклюш
Дата: 01/05, 17:121 Коментар

ГЕРБ излезе с позиция за частната детска болница
Дата: 01/05, 16:59

Експерт по комуникации: Млади българи се връщат от чужбина, за да отглеждат децата си тук
Дата: 01/05, 16:462 Коментара

Страхотна къща с панорамна гледка към гр. Варна
Дата: 01/05, 16:40

Още новини
Спонсорирани връзки.

twitter Facebook
Нагоре Назад
Petel.bg © 2011 - 2024 | Пълна версия