До 20 градуса в края на седмицата


Дата: 05/12, 13:50

Снимка Pixabay

Затоплянето ще напомни за ранна есен. 

В следващите дни времето ще остане нестабилно - със сутрешни мъгли и валежи предимно от дъжд. Междувременно ще се пренася топъл въздух от Средиземноморието, с който термометрите ще показват стойности над нормалните за декември, пише cross.bg.

В понеделник по-значителни разкъсвания на облачността ще има над Югозападна България. В останалата част на страната вероятността слънцето да се покаже ще е малка. Около крайбрежието в хода на деня е възможно да превалява слабо. Дневни температури ще са между 4 и 9 градуса.

В хода на седмицата сутрините ще са мъгливи в равнините. С нахлуването на средиземноморски въздушни маси температурите ще се повишават с градус-два всеки ден. Така през почивните дни термометрите в някои райони ще догонят стойности, близки до 20 градуса.

В периода 11-13 декември се очаква преминаването на Средиземноморски циклон с по-напоителни есенни валежи от дъжд почти в цялата страна. Ще духа и силен вятър с топли пориви, които ще топят снежната покривка в планините.

В дните около средата на декември студен атмосферен фронт ще понижи температурите и ще ги върне по-близо до традиционните декемврийски нива. Ще се повиши вероятността за валежи и дори е възможно да падне сняг.

След краткотрайното захлаждане, в дните до 20 декември, отново ще нахлува по-топъл въздух от Средиземноморието с потенциал за температури над обичайните за сезона. Времето непосредствено преди началото на астрономическата зима ще предполага мъгли в ниските райони, динамична облачност и минимална вероятност за валежи.



За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 

Зареждане на коментарите. Моля, изчакайте!



Спонсорирани връзки.



Жестоко пребита е участничка в Ергена на Свети Валентин
Дата: 28/03, 12:431 Коментар

Полицаи от Благоевград преследват мъж, отвлякъл млада жена
Дата: 28/03, 12:42

Вкарваме работници от Киргизстан, Узбекистан и Бангладеш да ни работят по хотелите на морето
Дата: 28/03, 12:391 Коментар

Оранжев код: Български градове ще изпитат силата на Майката Природа в следващите часове
Дата: 28/03, 12:31

Бойко Борисов призова президента да не слага Росен Желязков или Димитър Главчев за премиер
Дата: 28/03, 12:26

Още новини
Спонсорирани връзки.

twitter Facebook
Нагоре Назад
Petel.bg © 2011 - 2024 | Пълна версия