"Свети Климент" стартира в държавното по "Хокей 5"


Дата: 17/04, 15:01

Редактор: Александър Дечев

Снимка: ХК "Свети Климент"

Тази неделя стартира държавното първенство по "Хокей 5" на открито за мъже. В надпреварата за първи път ще се пусне и варненският клуб "Свети Климент". "Понеже досега не сме участвали в такова първенство стартираме от дивизия "Б", където има пет отбора. Толкова са те и в "А" дивизия. С нас са Вълците (Харманли), Пловдив, Славия и Академик Плюс (София)", сподели за "Петел" старши треньорът на варненци Николай Янчев.

Тази неделя неговият тим гостува на Вълците в Харманли. Първенецът във втория ешелон със сигурност влиза в елита, като за втория още не е решено дали ще играе бараж или ще получава промоция също по право.

Двама от класните германци в "Свети Климент" от миналата година вече не са в отбора. Става дума за Карл Прийор и Себастиян Грейт. За сметка на това е привлечен още един немец - Паул Стикел, като общо играчите от тази държава при варненци са трима. 

"Хокей 5" също като "Хокей 11" е с правила за открито, само че игрището е по-малко и играчите са петима. Тази разновидност се играе и на младежките олимпийски игри. Мениджърът в "Свети Климент" - съдията Християн Василев, свири финала в Буенос Айрес през 2018 г.", поясни Янчев.

Той се надява варненци да стартират с победа в неделя. "По мое мнение нашите пет отбора са по-силни от петте в дивизия "А", просто не са играли въпросната разновидност на хокея с петима състезатели на терена. Надявам се, че можем да бием всички, въпреки че Славия и Академик са с много опитни играчи", изрази амбициите си наставникът на варненския тим.



За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 

Зареждане на коментарите. Моля, изчакайте!



Спонсорирани връзки.



За 3 часа 20 литра на квадратен метър са паднали във Варна
Дата: 30/04, 18:06

Атанас Атанасов, ПП-ДБ: Има фабрика за компромати между прокуратурата и ДАНС
Дата: 30/04, 17:581 Коментар

Затвориха АМ "Струма" в посока София
Дата: 30/04, 17:53

В дъжда варненци си спомниха за кмета Кирил Йорданов. Не са му простили за спирките!
Дата: 30/04, 17:43

Депутатите удължиха 0% ДДС на хляба до края на годината
Дата: 30/04, 17:40

Още новини
Спонсорирани връзки.

twitter Facebook
Нагоре Назад
Petel.bg © 2011 - 2024 | Пълна версия