Бизнесменът Гергов се отказва от акциите на Варна в панаира


Дата: 27/09, 14:56

Снимка Булфото, архив

Гергов се отказва от варненския панаир. 

Бизнесменът Георги Гергов се отказа да увеличава капитала на съвместното си дружество с община Пловдив "Пълдин Туринвест" с акциите на Варна в панаира. За 6 октомври той беше насрочил общо събрание на акционерите и точката за апорта беше в дневния ред. Съдебният спор по внасянето на дяловете на община Варна в панаира обаче е висящ и произнасянето на ВАС се очаква до 14 октомври. Ако Варна стане акционер в "Пълдин Туринвест", Георги Гергов би придобил контрол от над 79 на сто в панаира.

"Оттеглям тази точка от дневния ред и ще призова всички акционери да вдигнем капитала. Голям шум се вдигна", заяви Гергов пред "24 часа".

По-рано той обяви, че дружеството има нужда от пари и затова не може да чака произнасянето на ВАС. „Делото може да го решат след 1 месец, може и да не го решат. Каквото и да решат, мен не ме интересува. Всички акционери имат право да увеличават капитала. Ако не стане с община Варна, аз ще го вдигна – с мои пари или с община Пловдив ще се разберем. Ще видим какво ще стане нататък, може да тегля и кредит“, каза той.

Гергов има 75 на сто от капитала на "Пълдин Туринвест", община Пловдив - 25%. През 2017 г. държавата изненадващо прехвърли 29 на сто от дяловете си в панаира на община Варна. Местните съветници взеха решение да върнат акциите, но решението остана неизпълнено до 2021 г., когато Георги Гергов покани община Варна да стане акционер в "Пълдин Туринвест" с дяловете в панаира. Тогавашният министър на икономиката Даниела Везиева предупреди, че това би било скрита приватизация на панаира, но въпреки това през декември м. г. съоветниците одобриха сделката. Решението беше отменено от Административния съд във Варна, последва жалба до ВАС и решението трябва да е факт до броени дни.Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

За реклама в "Петел" на цена от 50 лева на ПР публикация пишете на info@petel.bg


 

Зареждане на коментарите. Моля, изчакайте!Спонсорирани връзки.До 20 градуса в края на седмицата
Дата: 05/12, 13:50

Изследвания за женско и мъжко здраве сред профилактичните кампании на „ЛИНА”
Дата: 05/12, 13:50

Кристалина Георгиева става обект на специално внимание от медиите
Дата: 05/12, 13:361 Коментар

T-HOUSE – Новогодишно парти за ценители!
Дата: 05/12, 13:30

МВнР привика посланика на Нидерландия заради блокирането ни за Шенген
Дата: 05/12, 13:282 Коментара

Още новини
Спонсорирани връзки.

Коментари twitter Facebook
Нагоре Назад
Petel.bg © 2011 - 2022 | Пълна версия