Презастрояване, липса на обществени паркинги, продажба на общински и държавни терени и едно неработещо пристанище за 17 млн. лв.


Дата: 27/09, 20:04

Разходка по пътя на безобразията на ГЕРБ във Варна с Кирил Петков и варненската листа на Промяната

„Безплатният паркинг на северния вход на Морската градина под спирка „Почивка” ще се превърне в поредната огромна сграда. Перфектен синхрон между община и областна управа, ръководени от ГЕРБ, позволиха 6 дка. от морския парк да преминат в частни ръце“, това разказа областният управител от „Продължаваме Промяната„ Благомир Коцев на Кирил Петков при посещението му в морската столица. Схемата е следната: първо се продават няколко бараки, намиращи се на терена, които и в момента приютяват техниката на озеленителната фирма, която обслужва парка. Техният нов собственик, освен с барака, се сдобива и с правото да закупи терена под нея. Така бъдещият инвеститор вече има 6,5 дка. в парка.

Другата спирка от обиколката на Промяната беше рибарското пристанище "Карантината" във варненския квартал "Аспарухово". „Ярък пример как обществени средства се хвърлят на вятъра. Един от емблематичните проекти на управлението на ГЕРБ, струващ на варненския и европейския данъкоплатец - 17 млн. лв. Всичко щеше да е прекрасно, ако пристанището беше използваемо. Вместо това, тук може да влизат само плиткогазещи лодчици и водни колела“, каза Даниел Лорер.

“Съоръжението е проектирано така, че да не може да се използва. Входът му не е съобразен с естествените процеси на наноси и пристанището винаги ще се затлачва. Време е да планираме истински проекти, които да са в истинска полза, както на местните общности, така и на туристите, които посещават района”, смята министърът на иновациите в правителството “Петков”.

“Това сигурно е единственото пристанище в света, на което входът му е до колене”, каза Кирил Петков, разхождайки се на кея.

„С построяването му, именно на това място, се защитават интереси на недвижими имоти в близост. А има много места в страната, където са много необходими такива пристанища. Тук са изляти много пари, а резултатът е нулев. Когато започнем да използваме обществените средства като наши пари, по най-целесъобразния за общността начин, тогава България ще бъде различна“, каза още Петков.

 

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

 

*публикация

 Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

За реклама в "Петел" на цена от 50 лева на ПР публикация пишете на info@petel.bg


 

Зареждане на коментарите. Моля, изчакайте!Спонсорирани връзки.Премиерът освободи шефа на БАБХ
Дата: 05/12, 12:45

Как бързо да премахнем страданията
Дата: 05/12, 12:40

"Системен либерал" на Путин ще спасява "Яндекс"
Дата: 05/12, 12:391 Коментар

МОН: 1 480 повече деца и ученици са върнати в образователната система през тази учебна година
Дата: 05/12, 12:26

Лили Иванова: Предпочетох да остана в България и не съжалявам
Дата: 05/12, 12:16

Още новини
Спонсорирани връзки.

twitter Facebook
Нагоре Назад
Petel.bg © 2011 - 2022 | Пълна версия