Заради данъчни задължения спортното министерство спира парите на федерацията по вдигане на тежести


Дата: 15/05, 12:04

снимка pexels

Заради задължения към НАП спортното министерство спира финансирането на Българската федерация по вдигане на тежести.

От министерството уточняват, че редът за финансово подпомагане изисква от кандидатите да нямат публични задължения към държавата, освен ако е допуснато разсрочване или отсрочване на задълженията, както и да нямат неизпълнени задължения към ММС по договори с изтекъл срок за изпълнение.

Съгласно справка от 15 май в НАП Българската федерация по вдигане на тежести има задължения към НАП, а в ММС не е постъпвало споразумение от страна на федерацията за разсрочване или отсрочване на задълженията.

Към днешна дата не са изплатени и средства в размер на 108 639 лв. по споразумение за разсрочено плащане с ММС, както и 4401.31 лв. за наеми и консумативи.

Министерството посочва, че в края на миналата година е била назначена проверка за цялостното състояние на БФВТ и на документите за разходване на средства, предоставени от ММС за 2023 г. Установена е неусвоена сума в размер на 86 208,83 лв. по предоставените отчети, която също трябва да бъде възстановенa.

От ведомството отбелязват, че въпреки ситуацията с федерацията 20 клуба по вдигане на тежести са одобрени за финансово подпомагане по Програмата за развитие на спортните клубове за 2024 г., като предстои подписването на договорите в най-кратък срок. При встъпването си в длъжност министър Георги Глушков очерта сред основните приоритети на ММС подсигуряването на българските спортни клубове и забавянето с разглеждането на проекти вече е преодоляно.

Министерството уточнява, че тримата щангисти с олимпийски квоти - Карлос Насар, Божидар Андреев и Иван Димов - ще бъдат напълно обезпечени, тъй като нормативната уредба на ММС позволява целево финансиране на състезатели с визи. Към момента проекти са предоставили клубовете на двама от тримата състезатели, предаде морето.нет.

Министерството на младежта и спорта е проверило информацията, че участието на българските щангисти в Париж е под въпрос заради финансови задължения към международни организации. Намерено е решение на проблема, което ще бъде обявено допълнително.



За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 

Зареждане на коментарите. Моля, изчакайте!



Спонсорирани връзки.



Политолог към Виктор Николаев: Вие се шегувате, че Пеевски може да стане премиер
Дата: 29/05, 08:34

България е на опашката по доход от труд в целия ЕС
Дата: 29/05, 08:30

Топ 7 позитиви на белите зъби
Дата: 29/05, 08:30

Бивш американски кмет застреля трима души
Дата: 29/05, 08:26

Хора от село Богдан излизат на протест и затварят Подбалканския път
Дата: 29/05, 08:19

Още новини
Спонсорирани връзки.

twitter Facebook
Нагоре Назад
Petel.bg © 2011 - 2024 | Пълна версия