Половин България да се готви: Прогноза на НИМХ


Дата: 19/08, 16:39

Кадър НИМХ

През нощта над западните райони на страната ще има временни увеличения на облачността, в отделни планински райони с превалявания от дъжд, възможно е да прегърми. Над източната половина от страната ще е предимно ясно. Вятърът ще е слаб, предимно от изток. Утре още преди обяд в по-голямата част от Западна, а в следобедните часове и в Централна България ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност.

На много места ще има валежи от дъжд и гръмотевична дейност. Повишава се вероятността за градушки и временни усилвания на вятъра. В крайните източни райони на страната ще се задържи предимно слънчево. Вятърът ще е слаб, в Североизточна България – до умерен от източната четвърт. Преобладаващите максимални температури ще са между 29° и 34°. 

Над планините ще се развива купесто-дъждовна облачност и ще има валежи от дъжд и гръмотевични бури. На места явленията ще са интензивни. Почти без валежи ще се задържи в Странджа и източните райони на Стара планина. Вятърът ще е слаб от юг-югоизток, но по време на буря значително ще се усилва и променя посоката си. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 24°, на 2000 метра – около 16°.

По Черноморието ще е предимно слънчево. Ще духа слаб до умерен източен вятър. Максималните температури ще са 28°-31°. Температурата на морската вода е около 28°. Вълнението на морето ще е около 2 бала.

За някои части на страната (вижте прикачената галерия) е в сила жълт код за очаквани интензивни валежи и гръмотевици. Ще има условия за градушки.

 



За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 

Зареждане на коментарите. Моля, изчакайте!



Спонсорирани връзки.



Индипендънт: "Хийтроу" може да загуби 4 милиона пътници заради бюрокрация
Дата: 12/09, 07:27

Часове след дебата им: Тръмп и Харис заедно почетоха жертвите на 11 септември
Дата: 12/09, 07:24

Учебен център "Клуб Трийхаус" обявява прием за следобедна занималня през учебната 2024/2025
Дата: 12/09, 07:20

Делото "Дебора": Очаква се да говори ключов свидетел
Дата: 12/09, 07:13

Баневи застават отново пред съда
Дата: 12/09, 07:05

Още новини
Спонсорирани връзки.

twitter Facebook
Нагоре Назад
Petel.bg © 2011 - 2024 | Пълна версия