След 9 месеца в "сглобка" Кирил Петков заяви, че има сделка между ГЕРБ и ДПС


Дата: 10/05, 09:41

Кадър Нова

Избирателите ни разбраха, че не търгуваме с принципи

"17.5% от нашите избиратели са твърдо с нас, 7% се чудят дали да излязат и да гласуват. Това е така, не защото вярват, че сме ги предали. Те разбраха, че ние не търгуваме с принципи. Имаше месеци - по време на последното управление, в които подкрепящите ни изпитваха неприязън да виждат своите избранници, седнали с ГЕРБ и ДПС. Извиняваме им се, че не комуникирахме достатъчно какво се случва. То не беше случайно. Искахме да направим реформи и в правосъдната система, и в ПВО законите. Знаехме, че ако се похвалим и разкажем какво се случва, шансът ГЕРБ да ни подкрепят е малък." Това коментира в предаването „Здравей, България” по NOVA съпредседателят на "Продължаваме промяната" Кирил Петков.

Той добави, че е трябвало да минат девет месеца, да се разпадне „сглобката", а хората да разберат, че не са ги предали.

„Вече знаем за дълбоката сделка, която има между ГЕРБ и ДПС. Тя не е тайна. Пеевски държи голяма част от инфраструктурата на перманентната власт. Това са служби, регулатори, съдебна власт. Тази власт, за която хората не гласуват, гарантира спокойствие на ГЕРБ, а ГЕРБ, с гласовете си, гарантират, че реална реформа няма да се случи. Докато тази сделка стои там, ние не можем да говорим отново с ГЕРБ”, каза Петков.

Той уточни, че когато се седне на дискусия с ГЕРБ, първият въпрос трябва да е дали те ще поканят Пеевски да присъства. „Вторият въпрос е, когато се правят конкурси за ВСС, регулатори и служби, ще има ли гарантирана квота за някого. Ние не искаме такава. Ако и ГЕРБ не искат, а ДПС не трябва да имат, ако имаме честни конкурси - това означава, че за първи път от 30 години насам хората, които контролират властта задкулисно, ще трябва да я предадат и тя да стане институционална”, уточни Петков.

„Искаме мачове, които не са нагласени. Нашата общност са демократичните проевропейски хора в България. Трябва да покажем, че сме заедно и сме мобилизирани. Така ставаме незаобиколим фактор. Стига сме се съобразявали с всички, време е те да се съобразяват с нас. Този път няма да поемем отговорността на ГЕРБ. Нямаме никакъв проблем да сме в опозиция”, уточни още Петков.



За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 

Зареждане на коментарите. Моля, изчакайте!



Спонсорирани връзки.



Мъж преби 22-годишна жена с дървен прът в Бургас
Дата: 21/05, 00:06

До 27 градуса във вторник
Дата: 20/05, 23:50

Официално: Ливърпул обяви новия треньор
Дата: 20/05, 23:29

Червено злато „събужда“ сърцето
Дата: 20/05, 23:10

Казвам се Борислав Гуцанов и за мен Варна е целият ми живот
Дата: 20/05, 23:00

Още новини
Спонсорирани връзки.

twitter Facebook
Нагоре Назад
Petel.bg © 2011 - 2024 | Пълна версия