Без ГЕРБ не може да се управлява, обяви Лорер


Дата: 09/05, 11:28

Булфото

Той подчерта, че посланията на коалицията остават същите – че е време за реформи в България. Според него такива са необходими в съдебната система, началото е поставено с промените в Конституцията, сега са нужни такива и в Закона за съдебната власт

Не мисля, че в настоящата ситуация в парламента може да има работещо мнозинство без ГЕРБ, каза днес при представянето на листата на „Продължаваме промяната – Демократична България“ (ПП-ДБ) във Варна нейният водач Даниел Лорер. Той подчерта, че посланията на коалицията остават същите – че е време за реформи в България. По думите на Лорер такива са необходими преди всичко в съдебната система. Според него началото е поставено с промените в Конституцията, сега са нужни такива и в Закона за съдебната власт.

След появата на ПП-ДБ, и ГЕРБ, и ДПС разбраха, че не могат да управляват постарому и ще се наложи реформите да се свършат, каза още Лорер. Според него добрият тон е бил загубен след внасянето на правителство без тяхното съгласие. Това обаче беше резултат, истинската първопричина беше, че и ГЕРБ, и ДПС, отказаха да направят реформите, които ние считаме за ключови, каза още Лорер. Той бе категоричен, че по тази точка ПП-ДБ няма да отстъпят и дори да са в опозиция и нечие друго правителство да предложи реформите, ще ги подкрепят.

Лорер коментира още, че европейските теми стават все по-голяма част от дневния ред, макар нашето общество да не им обръща сериозно внимание. Той призова българите да гласуват за Европейски парламент, защото поне половината от нещата, с които се занимава българското Народно събрание, са законодателство, идващо от Европа. На този фон евроизборите са може би дори по-важни от националните, допълни Лорер. 



За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 

Зареждане на коментарите. Моля, изчакайте!



Спонсорирани връзки.



По вариант 1 и тема 10 пишат зрелостниците на днешните матури
Дата: 20/05, 10:49

Пета болест: Вирусът "Шамар" удря България
Дата: 20/05, 10:46

Полицаи заловиха осмина с дрога и алкохол по пътищата през уикенда
Дата: 20/05, 10:44

Д-р Илиев би камбаната: Новия вирус "Флирт" не е лек
Дата: 20/05, 10:38

Варненец задигна храна от супермаркет и попадна в ареста
Дата: 20/05, 10:35

Още новини
Спонсорирани връзки.

twitter Facebook
Нагоре Назад
Petel.bg © 2011 - 2024 | Пълна версия