Български журналисти не бяха пуснати през границата със Северна Македония


Дата: 21/08, 18:22

снимка БГНЕС

Днес граничната полиция на Северна Македония не допусна на територията на страната и върна обратно екипа на Агенция БГНЕС – Антон Станков и Велислав Илиев. Това съобщиха от агенцията. 

След многократно отиване и връщане до сградата на ГКПП „Делчево“ /Станке Лисичково от българска страна – бел.ред./ дежурният полицай отказа да допусне влизането на екипа с мотива, че „нямал разрешение от министерството на информацията в Скопие“.

Същият екип от началото на годината е посещавал многократно РСМ, без да има специални акредитации или друг вид разрешения от министерството на информацията. След продължителна „проверка“ смутените гранични полицаи на ГКПП „Делчево“ обясниха на екипа на БГНЕС, че „първо трябва да отправи искане до министерството на външните работи на България, което след преценка, трябва да се обърне към македонското министерство на информацията, което след това да реши дали да ни даде акредитация“.

На европейския континент подобни практики за възпрепятстване на работата на журналистите съществуват само на територията на Беларус, пишат от БГНЕС.

Това не е първият подобен инцидент за недопускане на български журналисти в РСМ. Тази практика бе въведена първо по времето на Бранко Цървенковски, а рязко ескалира по време на предишното управление, когато десетки български журналисти не бяха допуснати да отразят годишнината от раждането на Гоце Делчев. Тогава мотивът беше „спиране на тока“, но на другия ден вътрешният министър Оливер Спасовски награди полицаите за отлично свършена работа.  



За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 

Зареждане на коментарите. Моля, изчакайте!



Спонсорирани връзки.



Български за 2,5 милиона евро правят в това българско село
Дата: 12/09, 16:17

Нервен индиец опита да отвори вратата на самолета в движение
Дата: 12/09, 16:16

Полицаи ще учат варненските деца на пътна безопасност
Дата: 12/09, 16:12

Спасиха шестима българи от потъващ кораб край Гърция
Дата: 12/09, 16:01

Учебен център "Клуб Трийхаус" обявява прием за следобедна занималня през учебната 2024/2025
Дата: 12/09, 16:00

Още новини
Спонсорирани връзки.

twitter Facebook
Нагоре Назад
Petel.bg © 2011 - 2024 | Пълна версия