12 години затвор за варненска жрица, упоила до смърт и ограбила австрийски студент в хотел


Дата: 03/07, 11:00

Булфото

Апелативен съд – Варна измени частично присъдата на Варненския окръжен съд по делото за смъртта на австрийския гражданин Мизгин М. във Варна на 8 август 2020 г., съобщиха от пресслужбата на съда и припомнят, че чуждестранният студент е бил упоен с наркотици и починал. Отнети му били вещи на стойност 510 лв. На съд бяха изправени Ренета Н., Людмил М. и Радослав М. Тримата подсъдими обжалваха присъдата на първата инстанция, а прокуратурата я протестира. 

25-годишната жена е била осъдена от първата инстанция за грабеж, като пострадалият бил приведен в безсъзнание. От причинената тежка телесна повреда последвала смъртта му. Наложеното на Ренета Н. наказание е лишаване от свобода за 12 години. Апелативният съд оправда жената по обвинението, че е извършила грабежа в съучастие с Людмил М. Подсъдимата трябва да заплати на деветимата наследници на починалия сумата от 960 хиляди лв. - обезщетение за претърпени неимуществени вреди. 

Окръжният съд е присъдил на 37-годишния Людмил М. 12 години затвор за грабежа. Сега апелативната инстанция преквалифицира неговото деяние като кражба и го наказа с 4 години затвор. Той бе оправдан да е действал в съучастие с Ренета Н. Признат за виновен е обаче в държане с цел разпространение на 7,74 гр. хероин; 0.54 гр. кокаин; 0,44 гр. метаамфетамин и 26 таблетки от рисковото наркотично вещество „Ривотрил". Осъден е и за това, че разпространил на Ренета хероин, метаамфетамин и 4 таблетки „Ривотрил". Определена му е глоба в размер на 5 хиляди лв. 

46-годишният Радослав М. е бил признат за виновен, че е спомогнал да бъдат отчуждени чужди движими вещи, за които знаел, че са придобити от другите двама подсъдими чрез престъпление. Апелативният съд потвърди наказанието му - 4 години лишаване от свобода. Като призна за виновна за грабежа единствено подсъдимата, горната инстанция отхвърли предявените граждански искове срещу двамата мъже.

По делото е установено, че подсъдимите – в приятелски отношения помежду си - редовно употребявали наркотици, а Ренета проституирала. Двамата мъже отседнали в хотел във Варна. Полицейски служители проверили оперативен сигнал и от стаята им иззели хероин, кокаин, метаамфетамин и  „Ривотрил“. Мъжете се преместили в друг хотел. През нощта на 8 август при пристигането си в същото място за настаняване чуждестранният студент Мизгин М. случайно срещнал подсъдимата и поискал забавление срещу заплащане. Ренета се съгласила и двамата се качили в стаята му. Тя се снабдила от Людмил с хероин, метаамфетамин и „Ривотрил". Дала на австриеца таблетките, като го уверила, че стимулират сексуалните способности. Двамата употребили от другите вещества. В мобилно приложение написала на Людмил, че е надрусала чужденеца и той е заспал. Приятелят й дошъл в стаята и двамата взели част от вещите на Мизгин. По-късно през деня Людмил и Радослав предали в заложна къща откраднатите часовник и таблет. Същевременно служители на хотела открили чуждестранния гост и подали сигнал на телефон 112. Екипът на Спешна помощ констатирал, че е починал.



За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 

Зареждане на коментарите. Моля, изчакайте!



Спонсорирани връзки.



Водеща на БНТ изтръпна в ефир за колегата си в пипалата на син октопод на Златни пясъци
Дата: 05/07, 19:40

От Външно министерство апелират: Не пътувайте до Сицилия
Дата: 05/07, 19:37

БМВ избра съседка на България, наема стотици на работа
Дата: 05/07, 19:32

Хороскоп за 6 юли: Да се изолира от външни хора зодия
Дата: 05/07, 19:29

Ивелин Михайлов с първи думи за "хамбара със заключени депутати"
Дата: 05/07, 19:26

Още новини
Спонсорирани връзки.

twitter Facebook
Нагоре Назад
Petel.bg © 2011 - 2024 | Пълна версия