Започва регистрацията на партии и коалиции в ЦИК


Дата: 02/09, 07:14

Булфото

Централната избирателна комисия (ЦИК) започва да приема документи за регистрация на партии и коалиции за участие в предсрочните парламентарни избори на 27 октомври, предаде БТА .

Всеки работен ден от днес до 11 септември от 09:30 часа до 17:00 часа партиите и коалициите могат да подават заявление в ЦИК за регистрация за участие в изборите. До 11 септември ЦИК следва да регистрира партиите и коалициите за участие в изборите.

Предстоящият предсрочен вот ще бъде шести след редовните парламентарни избори на 4 април 2021 година. Последните предсрочни избори бяха на 9 юни тази година.

Вчера хора, които заявиха, че подкрепят почетния председател на ДПС Ахмед Доган, и такива, които казаха, че са привърженици на Делян Пеевски, се събраха пред сградата на ЦИК, за да регистрират първи партията днес.

Според хронограмата днес е и крайният срок, до който областният управител прави предложение пред ЦИК за състава на районната избирателна комисия (РИК), когато е постигнато съгласие. Когато не е постигнато съгласие или областният управител не е направил предложение за състава на РИК, той изпраща незабавно документите в ЦИК.



За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 

Зареждане на коментарите. Моля, изчакайте!



Спонсорирани връзки.



Хиляди наводнени къщи в Румъния
Дата: 15/09, 07:49

Провеждат шествие срещу убийствата на пътя
Дата: 15/09, 07:34

Облаци в цялата страна в неделя
Дата: 15/09, 07:21

На днешната дата в историята
Дата: 15/09, 07:10

Хороскоп за неделя
Дата: 15/09, 07:00

Още новини
Спонсорирани връзки.

twitter Facebook
Нагоре Назад
Petel.bg © 2011 - 2024 | Пълна версия