Призоваха английските фенове за "здрав разум" по време на Евро 2024


Дата: 08/05, 00:51

снимка: pexels.com

Полицията в Англия се обърна към феновете на футбола, които смятат да посетят Германия по време на Евро 2024, и ги призова да използват "здрав разум", като се съобразяват и да избягват чувствителни, за да не си създават излишни проблеми, които да рефлектират в ненужни арести.

Заради очакваните 300 000 запалянковци, които ще посетят Германия през юни и юли заради европейското първенство, британската полиция ще изпрати рекордно голямо количество свои части, които да подпомагат работата на германските си колеги.

В най-скоро време британската полиция, Министерството на външните работи и различни фенски организации ще издадат писмени разпореждания как да се държат феновете по време на престоя си в Германия. В тях ще бъде записано, че полицията в Германия има право да налага глоби и да ескортира задържаните до най-близката банка, за да могат да те заплатят нарушенията си, предава Спортал. 

"Повечето фенове са напълно наясно какво могат и какво не могат да правят. Почти всичко, което сме записали, е нарушение на закона във всяка една нормална демокрация в Западна Европа. Просто се надяваме, че феновете ще използват здравия си разум", каза Марк Робъртс, шеф на Националната полиция по футболните въпроси.

През 2017 година, когато Англия игра приятелски мач с Германия в Дортмунд, имаше фенове, които отправяха нацистки поздрави, което създаде сериозни главоболия на Английската футболна асоциация, която трябваше да осъди действията им.

От германска страна вече бе отправено предупреждение, че за подобно поведение ще има нулева толерантност и всеки нацистки поздрав ще води до арест.

Като един от най-критичните мачове се очаква да бъде този между Германия и Шотландия, с който ще бъде даден старт на европейското първенство на 14 юни.

По данни на властите във Великобритания в момента в страната има около 2000 футболни фена, които имат различни съдебни наказания в сила, които ще им попречат да посетят Германия по време на Евро 2024.



За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 

Зареждане на коментарите. Моля, изчакайте!



Спонсорирани връзки.



Захарова: Русия е готова да помогне за издирването на президента на Иран
Дата: 19/05, 21:20

Аятолах Хаменей: Бог ще върне президента
Дата: 19/05, 21:18

Руското настъпление към Харков е спряно, ракетни удари убиха 11 цивилни
Дата: 19/05, 21:102 Коментара

Външият министър Амир-Абдолахян изчезна в съдбовен момент за Иран и света
Дата: 19/05, 20:591 Коментар

Министърът на енергетиката: Съществено поскъпване на тока няма да има
Дата: 19/05, 20:472 Коментара

Още новини
Спонсорирани връзки.

Коментари twitter Facebook
Нагоре Назад
Petel.bg © 2011 - 2024 | Пълна версия