Цончо Ганев: Нямаше нищо по-нормално от това да гласуваме за оставката на Желязков


Дата: 26/04, 17:46

Редактор: Александър Дечев

Кадър: БТВ

Зам.-председателят на "Възраждане" Цончо Ганев разки защо партията му е гласувала за оставката на председателя на Народното събрание Росен Желязков"В политиката има едно неписано правило, което определя кой е управляващ, кой е скрита опозиция, скрит управляващ. И това са три признака. Първо трябва да гласуваш против председателя на Народното събрание, против правителство и против бюджета. Това те определя дали си опозиция или управляващ. Като политическа сила ако гласуваш за едно от тези трите неща "за", значи си част от някаква форма от управляващите. Ние от"Възраждане" не само, че гласувахме за свалянето на Росен Желязков като председател на парламента, а гласувахме и против неговото избиране. Гласувахме против правителството в този си вариант, и против бюджета. Нямаше нищо по-нормално като опозиционна партия да го направим", каза той в предаването "Лице в лице" по БТВ.

"Мотивите са много и именно заради това инициирахме подписка. В нея БСП се подписа, но впоследствие БСП се подписа и под подписката на ПП-ДБ и това гласуване се свика заради тяхната подписка. В последния ден беше последния мотив - най-малкото защото Росен Жеязков отказа да включи точката за исканата оставка на правителството и гласуване на вот на недоверие. Той го отказа еднолично и категорично. Разликата между нас и всички, които се обявяват за опозиция в парламента, са, че ние нямаме абсолютно никакъв проблем да гласуваме закони, които са добри за бизнеса, за гражданите или която и да е сфера. Нямаме проблем, когато някой от управляващите предлага хубав закон, ние да го гласуваме. Дори да е предложено от ГЕРБ или ПП-ДБ. БСП например гласува всичко против. Бизнесът не го интересуват политическите боричкания, а това, което е добро", посочи Ганев.

"Управляващите промениха Конституцията парламентът да заседава до изборите. Сега същите тези ПП-ДБ, ДПС и ГЕРБ гласуваха парламентът да не работи последния месец и половина. Защо? Нали променихте Конституцията?", ядосва се депутатът.



За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 

Зареждане на коментарите. Моля, изчакайте!



Спонсорирани връзки.



Аматьорските футболни лиги отново се обединяват в благотворителен турнир по мини футбол в полза на Павел Станчев
Дата: 07/05, 09:42

Няма мераклии за митничари, заплатите са ниски, разкри шеф на борбата с наркотрафика
Дата: 07/05, 09:38

Задържаха жена за домашно насилие под Царевец
Дата: 07/05, 09:34

Драганов: Има ръст на туристи по Черноморието
Дата: 07/05, 09:23

Планинските спасители свалиха от скалите румънец, решил да покорява връх Вихрен по маратонки
Дата: 07/05, 09:181 Коментар

Още новини
Спонсорирани връзки.

Коментари twitter Facebook
Нагоре Назад
Petel.bg © 2011 - 2024 | Пълна версия