На 4 октомври рожден ден има Ивайло Захариев


Дата: 04/10, 00:29

снимка: Miryana Georgieva Zaharieva, Уикипедия
 

Ивайло Василев Захариев е български театрален и кино актьор, станал известен с ролята си на доброто ченге под прикритие Мартин в сериала на БНТ „Под прикритие“, както и с активната си гражданска позиция по теми, свързани с наркозависимости, достъп до информация и култура на глухите, съхраняване на брака и семейството като обществена ценност, християнски ценности и други.

Ивайло Захариев е роден на 4 октомври 1984 г. в гр. София. Израства в ж.к. Дружба в семейството на Румянка и Васил Захариеви. Има по-голям брат – Александър.

През 2003 г. завършва 151-во СОУПИ, профил „Актьорство за драматичен театър“ в гр. София, а след това (през 2007) и „НАТФИЗ Кръстьо Сарафов“ със специалност Актьорско майсторство в класа на професор Атанас Атанасов. По време на обучението си участва в постановките „Обноски за маса“ (Том), „Да бъдеш Джейми Фостър“ (Леон), „Иванов“ (Иванов) и филмите „Добрите ученици“ (Люн) по разказа на Борис Виан, Режисьор Вито Бонев „София-Амстердам“ (Мъжа), както и други студентски продукции.

След завършването си става актьор на свободна практика, като участва в частни проекти и като гост-актьор в театрални трупи, снима се в реклами, телевизионни и кино продукции, а през март 2014 дебютира и като гост-водещ в предаването „Отблизо с Мария“ по БНТ. Широка популярност Ивайло Захариев придобива с главната роля в криминалния сериал „Под прикритие“ на БНТ.

Постановките, в които участва професионално, включват „Железният светилник“ на МДТ Велико Търново с режисьор Димитър Шарков (в ролята на Лазар), „Спасителят“ – частен проект на Театрална формация „Улична банда“ с режисьор Валентин Балабанов (в ролята на Спас), „Агенти“ по пиесата „Гленгари Глен Рос“ на Дейвид Мамет, продуцирана от ДТ „Васил Друмев“ Шумен с режисьор Владимир Пенев (в ролята на Рики Рома), няколко жестомимични проекта на театър „Мим-арт], и др.

Дебютът му на голям екран е в ролята на Алекс във филма „Номер 1“, продуциран от БНТ с режисьор Атанас Христосков.

През 2021 г. участва в третия сезон на "Маскираният певец" като гост-участник в ролята на Рицарят.



За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 

Зареждане на коментарите. Моля, изчакайте!



Спонсорирани връзки.



Какво трябва да знаете за застраховка "Автокаско"?
Дата: 20/04, 05:10

Предупреждение за интензивни валежи на места в събота
Дата: 20/04, 04:00

Топ 10 летни аромата от Arabic Scents: Открийте своя неустоим летен аромат
Дата: 20/04, 03:50

Какви са най-често ползваните мерни прибори за лов?
Дата: 20/04, 03:50

Валери Божинов облича отново екипа на Етър
Дата: 20/04, 03:00

Още новини
Спонсорирани връзки.

twitter Facebook
Нагоре Назад
Petel.bg © 2011 - 2024 | Пълна версия